Sidor

måndag 26 april 2010

Morfars maskiner i rosa

Har egentligen fullt upp med byten och beställningar till höger och vänster. Hoppas ni som väntar kan stå ut en dag extra. För när det här tyget damp ner i brevlådan häromdan och Storebror utbrast "woooow" med stoora ögon, kunde jag bara inte motstå att svänga ihop en T-shirt till honom. Han älskar rosa och traktorer, kan det bli bättre? Näe jag tror inte det!

Mönster
Ursprung i Meedom strl 92 men ganska mycket ändrat, bland annat formen på ärmarna. Märkt som en 98:a.

Material
Interlock med rosa tryck "Morfars maskiner" från JnyDesign. Härligt fräsch orange muddväv från MG-tyger.

Minus
Mudden blev för slapp i halsringningen så jag fick sprätta och göra en mindre remsa. När jag sedan sydde fast den nya mudden råkade jag sätta storlekslappen och skarven på mudden mitt fram istället för mitt bak. Baaah! Sprätta igen.

Plus
Gillar verkligen trycket och om jag får säga det så gillar jag denna färgkombon med rosa och vitt bättre än MjukaTygers fordonstyg på grund av att det känns lättare att variera kontrastfärg till detta tyget. Var ett tag inne på att sätta limegrön mudd men jag gillar kombon rosa och orange skarpt. Det blev superfräscht! Plus till MG-tyger som har så otroligt många olika nyanser av varje färg på sin muddväv. Bra pris också!

Plus till Jenny på JnyDesign för bonussnuttarna med tyg som låg i mitt paket! Det var på håret att det gick att sy en tröja av den halvmetern men det gick! :) Har lite kvar som förmodligen blir kalsonger och dregglisar.

torsdag 22 april 2010

Små lätta moln


Små lätta moln
ser jag på din himmel,
din himmel som är blå.
Här är du nu min sommar med
små lätta moln.
Min kärlek har du sommar,
din himmel så blå.

- Pugh Rogefeldt

En matchande uppsättning byxor och body till Lillebror.

Material
Blå velour i 100% bomull fyndad på lokala Uggleboden, ett gammalt FIX-tyg som legat i butiken lääänge. Blekt i rullens vikränder och därför billigt! Perfekt att ha som "fultyg" att testa nya mönster.
Brun mudd och vit velour från MG-tyger. Molninterlock från JnyDesign. Dragkedja, tryckknappar, vliesofix och totally stable (till applikationen) från Bibbis Textil.

Mönster
Ottobre 6/2009 till byxorna. Ottobre 5/2006 till bodyn. Strl 80 till båda. Den här gången följde jag alla mönster exakt till minsta millimeter. Ja förutom att jag satte muddar i nederkant på byxorna. Föredrar att ha det så så att det inte "blåser in" på småttingar som inte går. Det blev riktigt bra förutom att byxorna var på tok för långa nertill så jag fick klippa av 7 cm (förutom sömsmån och fålltillägg som redan var borträknat).
Fast jag tror jag ska sätta muddar i ärmarna på bodyn istället.

Minus
Just den här velouren är väldigt svårsydd och jag var tvungen att höja diffmatningen på overlocken till 2 för att tyget inte skulle bubbla sig.

Plus
Hade aldrig sytt i en dragkedja förut men det blev superbra!
Att det som skulle bli ett test av byxor blev en sådan fullträff. Jag är jättenöjd!

Inlägget uppdateras nog med en livebild senare!

söndag 11 april 2010

Kalsongsömnad med olika mönster

Nån gång i sommar förväntas Mumriken bli blöjfri och då behövs det förstås massa kallingar. Lika bra att ladda upp och sy nu med andra ord!

Mönster
Ottobre till de tre nedersta paren som jag blev mest nöjd med vad gäller passform osv. På det tredje paret fållade jag bensluten med Gekkos snabba resårkanal istället för att sätta kantband. På samtliga par skippade jag beskrivningen enligt mönstret om att lägga sömsmånerna på rätsidan och sy kantband över. Istället sydde jag ihop dem med hjälp av flatlocksömmen på overlocken. På så vis blir det inget som skaver på insidan men jag slapp momentet med att sy på kantbanden över sömsmånerna på utsidan.
Alltomhandarbete till tågkallingarna. Blev lite väl breda och känns "klumpiga".

Material
Blå nattåg jersey/lycra från Jofotex. Gult kanintyg och blå interlock från JnyDesign. Landskaspinterlock från Jofotex och det andra blå tyget är en interlock från Tygladan som passar perfekt i ton till landskapstyget. Mjuk resår från Bibbis Textil.

Minus
Att benen blev för tighta på det andra paret jag sydde kantband nertill på. Fick sprätta upp och göra om utan att töja muddremsan.

Plus
Det är heelt perfekt att göra av med små tygbitar som är för små för att göra något annat vettigt av till sådan här sömnad!
Lite kul var det att det var just biten med utedasset på landskapstyget som hamnade i fokus. :P

Ny mössmodell

För ett tag sedan var det mycket prat om "skejtare" här hemma. Då fick jag idén att sy en baggy mössa. Men inga av de mönstrade barntygerna passade riktigt den här stilen, så det fick bli enfärgat, men lite trist. Någon text med coola bokstäver, ett namn? Ja så fick det bli! Den här mössan är sydd som ett test och blev en present till pojkarnas "plastkusin" Nils. Men på bilden ovan är det Mumriken som provar den.

Mönster
Eget. Texten är utskriven på dator och sedan "broderad" med den vanliga symaskinens täta sicksack.

Material
Jersey med lycra från MjukaTyger. Brodertråd från Tygladan. Totally Stable till baksidan av broderiet kommer från Bibbis Textil.

Minus
Att fästa alla trådarna på baksidan för att brodertråden inte skulle repa upp sig var inte lätt! Verkligen silkig och hal var den!

Plus
Modellen blev som jag hade tänkt mig.

Övrigt
Hoppas på att få se en livebild på den rättmätige ägaren. ;)

tisdag 6 april 2010

Färgstark body

Lillebror växer så att det knakar och behöver fler bodys. Gjorde ett försök med den här men det gick sisådär. Vi kan konstatera att jag får sy i strl 86 till honom i fortsättningen.

Mönster
Alltomhandarbete 9/2008, strl 80.
Bodyförlängaren är inte direkt nåt mönster, utan bara en liten tygbit, typ.

Material
Bomullsinterlock med elefanttryck från Jofotex, ett retrotryck från FIX. Superturkos ribbad mudd i 100% bomull FIX, fyndat på Uggleboden för nästan inga pengar alls. Gillar verkligen färgen!

Minus
Att mönstret var felavritat så att knäppningen på axeln blev vänd framåt istället för bakåt samt på fel axel. Att den var i minsta laget till Lillebror.

Plus
Färgerna är sååå härliga! Gillar den verkligen och den känns väldigt fräsch och färgglad nu när våren kommer. Unisex också.

Övrigt
Den får flytta hem till en väns lilla flicka som tidigare har några Näbbgäddakläder. Sydde en bodyförlängare att skicka med också, förlänger användningstiden på bodys. Upplever alltid att det är just på längden som bodys blir för små, inte i ärmar och runtom kroppen så det är verkligen toppen med dessa förlängare. Passar också bra om man använder tygblöjor som ju tar lite extra plats.

måndag 5 april 2010

Sova med kaniner och flodhästar

Fler pyjamasar i samma modell som nedan kommer här!

Mönster
Eget, strl 80.

Material
Bomullsinterlock. Gul med blå kaniner från JnyDesign. Orange flodhästar från Jofotex (FIX retrotryck). Muddar från MG-Tyger. Tryckknappar från Bibbis.

Minus
Att Lillebror är så stor att det inte är sant! På normala kläder har han snart vuxit ur strl 80 och han är inte 7 månader än! Tur att pyjamasarna har långa muddar så att det går att vika ner.
Ett litet minus till kvaliteten på kanintyget. Det har faktiskt blivit lite noppigt på knäna efter att Lillebror legat och gnott i madrassen i sängen. Eller om det är tvätten som gjort det?

Plus
Pyjamasar är myyysiga att sy tycker jag! Lillebror fick den här gula med kaninerna. Syddes under OS. Lite lagom "Heja Sverige"-retro. Fick känslan av de där tröjorna ni vet som var poppis på 70-talet med kronor på. Fast detta är i barntappning, typ. Haha!
Den orange med flodhästarna var en beställning.

Övrigt
Testade flatlocksömmen utan att sticka ner den efteråt på raglansömmarna. Det funkade fint. Har ju gjort mina "fuskcover"-sömmar så men nu var första gången jag provade utan att sticka ner den. Pyjamasen har använts och tvättats flitigt men håller sig fint i tvätten!



Klicka för förstoring!

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails