Sidor

söndag 13 september 2009

Tjejigt men tufft


Fick en beställning på en klänning / tunika. Den skulle vara lite tuff och inte så flickigt klänningsaktig. Det här är vad det blev! Den är på väg till "lilla" F nu och jag hoppas att den gillas. Man vet aldrig med små tjejer. ;)

Mönster
Eget, strl 104.

Material
Lila bomullsjersey med lycra samt svart mudd från MG-Tyger.

Minus
Den här klänningen var på vippen att bli något den inte alls var tänkt till. Ett litet missöde med en smula vliesofix som hamnat på strykbrädan och råkade bli faststruket och insmält i tyget på klänningens framstycke höll på att bli dess fall. Strök från avigsidan med hushållspapper under och tvättade sedan i 50 grader med Vanish-spray. Vliesofixet gick inte bort. Däremot blev det vitt och inte lika hårt. Det gick att krafsa bort lite. Var i färd med att sy en extra applikation som dekoration för att dölja fläcken men efter att jag strukit Totally Stable på baksidan så hade det vita i fläcken försvunnit. Hmm... Nu syntes bara en liiten blank limfläck insmält i tyget. Beslutade att dölja den genom att strössla lite stjärnor broderade med en av Brotherns dekorsömmar. Det blev räddningen och det blev riktigt bra till slut! Puh...

Tyget var ganska tjockt och mer som muddväv än den jersey med lycra jag tänkt mig (och köpt från andra ställen). Men det blev bra som klänning i den här (relativt stora) storleken iaf.

Tvättråds/storleksetiketten blev lite sprucken i tvätten. Är helt klart missnöjd med kvaliteten på den sortens T-shirt-transferpapper som jag använt den här gången. Detta får utvärderas. Synpunkter emottages gärna!

Plus
Applikationen med stjärnsömmen blev jättefin. (Inspirationen till det har jag fått från en annan syblogg jag sett.)

Den känns ganska sportigt och tuff i och med revärerna. Bra det eftersom det skulle vara just så. :)

Dagens sytips
Var noga när du klipper ut mellanlägg, vliesofix mm. Inga smulor får hamna på strykbrädan eller fel ställe av misstag. Det kan stå dig dyrt, eller iaf bli omständligt. :P

7 kommentarer:

Sara sa...

Fiffigt löst!! Har hänt mig ocksa med vliesofix...inget som hjälper nej. Kul att du kunde rädda klänningen, den blev ju bara finare med extra detaljerna :)

Pernilla sa...

Den blev jätte tuff snyggt med F:et på bröstet! Tråkigt med alla missöden ibland är det som om det bara ska jäklas rakt igenom! Resultatet blev ju riktigt bra till slut ialla fall =)

Doris_Assar sa...

Superfin!

Marie Frost sa...

Jag tycker att stjärnorna var en grymt tuff detalj, vilken tur att du fick en fläck där så du sydde dit dem! :p

Angelica sa...

Klänningen är jättefin! Lite bred i modellen men så är ju Freja ganska smal. Jag har tänkt att lösa det med att hon får ha en litet svart skärp till den.
Det tjockare tyget känns bra och klänningen håller bra form. Stjärnorna döljer alla fläckar, superbra. Synd på klädvårdstrycket men det syns ju som tur är ändå inte.

Tack så mycket!

Therese sa...

Gillar ditt sätt att sy på applikationen med "stjärnor" istället för det klassiska täta sicksacken. Blir nog att testa någon dag =). Jättesnygg räddning av klänningen föressten!

Anonym sa...

Gillar verkligen stjärnorna, de var den lilla detaljen som lyfte plagget. Roligt att sen läsa texten, att de hamnade där pga ett msistag... :-)

/Maria

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails