Sidor

lördag 28 november 2009

Byxor

(Bilden är klickbar!)

Dessa byxor sydde jag för ett tag sedan men jag har inte bloggat om dem förrän nu. Märkligt nog har kläderna en tendens att aldrig hamna på bild och i bloggen om de en gång lagts i barnens garderob.

Mönster
Äntligen har jag fått till ett eget mönster som jag gillar! Tight upptill, inte för hög midja och mycket pös nertill och utan ytterbensöm. Muddarna är långa så de borde hålla ett tag. Dessa är i strl 98.

Material
Limegrön stjärnvelour från MjukaTyger. Den enfärgade velouren kommer från exakt samma tygbit då stjärntrycket inte sträcker sig hela vägen ut i kanterna på tyget. Lustigt hur accentfärgerna kan framställa den gröna velouren så olika. Till de med turkos mudd känns velouren riktigt knalligt limefärgad medan till de med brunt känns den mer dovt grön. Färgerna gör sig dock inte rättvisa på bild, trots att jag fipplat med inställningarna. Brun ribbad Hilcomudd från Tygpyssling. Den turkosa mudden har jag fyndat till en mycket billig penning på Uggleboden i deras urgamla lager med trikåtyger. Det är ett FIXtyg i 100% bomull men den har som sagt legat där i många herrans år. Resår från Bibbis Textil.

Minus
Det svåraste med det här mönstret är att byxbenen är så vida nertill att det kan vara svårt att få dit mudden hur mycket man än töjer. Någon som känner igen det?
Hade tänkt få till en livebild men risken är att byxorna förblir obloggade så det får bli såhär så länge. Grabben behöver fler par byxor så i bästa fall får jag till livebilder på något annat par där jag använt samma mönster.

Plus
Att modellen blev så fin på och att Mumriken fick lite nya byxor. Hans ben har verkligen blivit lååånga men märkligt nog har han inte växt så mycket på bredden och midjan sedan strl 80 känns det som.
Provade resår i midjan och det blev riktigt bra! Tycker att jag aldrig lyckas med rätt storlek när jag har mudd i midjan och byxorna blir alltid för slappa och halkar ner.

3 kommentarer:

od Andulky sa...

Jättefina!
Jag har också rätt vida byxor och jag brukar dra i mudden så mycket det bara går och då brukar det gå bra.. Men det brukar vara på håret ;-).
Trevlig första advent!

Marie Frost sa...

Vilken färgskillnad, vad lustigt! Fina är de i alla fall, båda två! Jag har också svårt att få mudden att räcka till, särskilt på vuxenbyxorna som ju är ännu bredare. Jag har gjort 4 st 1-cm veck på mina byxor, men jag funderar på att sy en raksöm med taskig trådspänning och rynka ihop nästa gång istället.
Jonathan har inte heller ökat på så mycket på bredden, samma byxor sitter lika fint över rumpan på båda två, fast Sebastian långbyxor blir knickers på Jonathan! :)

pyssling sa...

Vilka fina byxor! Och alla andra kläder här på din blogg också, för den delen. :)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails