Sidor

måndag 30 november 2009

Pyjamas till lillebror

(Bilden är klickbar!)

Här duggar blogginläggen tätt med tidigare sydda men obloggade plagg. ;) Den här pyjamasen kom till för ett tag sedan och var mitt första försök med detta mönstret. (Alltså denna syddes innan elefantjamasen nedan.) Lillebror säger inte så mycket om den som Storebror gjorde om sin. Men han sover iaf gott. :)

Mönster
Ottobre 6/2009 strl 68 men men ändrade benslut. Samma som den här.

Material
Randig tjock härlig interlock från Tygladan. Riktigt skön kvalitet. Om jag inte minns fel kostade den 79 kr/m. Färgen är härligt senapsgul, mullvadsbeige och vit. Vita muddväv från Dollys Tyger i Sthlm. Vita Prymtryckknappar från Bibbis Textil.

Minus
Att jag råkade lägga kantbanden omlott åt fel håll när jag sydde ihop ena benslutet nere vid mudden. Har faktiskt inte orkat sprätta bort mudden och ändra det än. Känner mig lite lat när det gäller en pyjamas som bara används här hemma.
Glömde sätta dit storlekslapp, som vanligt... suck!

Plus
Det härliga tyget och modellen utan knäppning på magen. Jag lyckades bra med mönsterpassningen och ränderna.

8 kommentarer:

od Andulky sa...

Underbart söt!!

Beata sa...

Jättesöt!

Ingrid sa...

Så fin!! Ska ta och prova det där mönstret vid något tillfälle!!

Tack för kommentarerna hos mig. Jag köpte faktiskt (ännu!) ett gammalt lösnummer från Ottobre för att lösa behovet av ett bodymönster i små storlekar. Fick det faktiskt idag! Tack ändå!!

Vad gäller zipjackan så tycker jag att Ottobre har flera mönster man kan utgå från. Det jag använde i 1/2006 var helt okej och det fanns i små storlekar upp till stl 92 eller något sånt. Fast beskrivningen hur man ska göra när man syr ihop delarna lämnar kanske lite väl mycket till fantasin...

Nette/Rostis sa...

jätesöt, gillar verkligen färgerna......

Beas sa...

Oj, vilken söt pyjamas. Vad du kan.


Jag googlade på "Stilfado" och fick fram det här recpetet.
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=591205

Är det något liknande det?

Det verkar i alla fall som ett jättespännande recept måste jag säga.

Jennie sa...

Jättefin! Gillar verkligen det randiga tyget, färgerna är jättehärliga! Jag har också använt det mönstret, och funderade på att göra precis samma ändring som du bensluten! För visst har du sytt ihop mudden helt och låtit knäppningen sluta ovanför mudden?

Älsklingsfrö sa...

Hejsan!
Du undrade över raksöm i trikåtyg/strechigt tyg. Jo jag tycker det funkar ok, framför allt på sådana ställen som inte töjs ut. I t ex halsringningar mm använder jag aldrig raksöm numera, för då sträcks den till slut sönder. Min maskin har 2,5 i längd som grundinställning jag kör alltid med 3,5-4 mm längd på stygnen. Hoppas du blev lite klokare ;-)

The Dress And Me sa...

Hej.
Jag har precis hittat hit till din fina blogg. Jag älskar att sy babykläder, och blir väldigt imponerad av hur fina dina är. Jag har en liten fråga. Hur ser mönsterdelen ut till bakstycket på den här pyjamasen? Är det ett helt stycke, eller delat? Är det nån extra kil insydd i grenen? Jag kan lixom inte få ihop det.
Hit kommer jag garanterat igen.

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails