Sidor

lördag 29 november 2008

Sova gott

Äntligen har jag fått möjlighet att sy färdigt spjälskyddet till Mumrikens spjälsäng! På bilden syns även påslakanset'et som jag sydde innan han föddes för ett år sedan. :)

Spjälskydd

Mönster: Hade inget mönster så jag fick helt enkelt testa mig fram. Började med att mäta sängen och sydde en låång tub, petade i skumgummit bit för bit (fyra bitar) och sydde ihop tuben så att det blev fyra "fack". Lämnade nån cm "tom" för att få till snygga veck i hörnen. Ändarna sydde jag bara ihop så att det hela blev en lång 4-delad dyna. I ändarna passade jag också på att sticka in band när jag sydde ihop. Sedan provade jag spjälskyddet i sängen och markerade med penna vart jag ville att knytbanden skulle sitta. Banden (24 st) sydde jag sedan fast för hand.

Material: Naturvit lakansväv, 2 cm tjock skumgummi, bomullsband från det gamla spjälskyddet.

Minus: Att jag fick köra lite "på känn" och testa mig fram. Synd också att jag inte satte dit knytbanden innan jag sydde ihop "tuben". Det hade blivit mycket snyggare (och enklare) än att sy fast dem för hand efteråt. Jag hade nog kunnat mäta och fundera lite extra innan så hade det nog gått att få banden där jag ville ha dem ändå!

Plus: Att det blev så himla bra! Jag var såå trött på det gamla spjälskyddet som bara var fodrat med tunn vadd och inte kunde "stå" upp för sig själv. Banden kasade ner och det slutade alltid med att spjälskyddet låg i en enda trasa längst ner och att jag fick gå och dra upp det flera gånger om dagen. Att jag satte banden exakt där jag ville ha dem gjorde att det sitter extra bra ihop med spjälorna på just den här sängen. Perfekt också att det är ganska högt. De flesta spjälskydd som finns att köpa är väldigt låga, tycker jag.


Påslakanset

Mönster: Inget, utgick ifrån ett påslakanset från IKEA till spjälsäng. La till lite sömnsmån, klippte och sydde ihop!

Material: Ett gammalt påslakan och örngott från 70-talet som jag tiggt till mig av min gamla mormor. :D Såå mjukt och lent, välanvänt men av god kvalitet!

Plus: Att det blev så snyggt och att det är så mjukt och gosigt!

Minus: Att mönstret blev på tvären på påslakanet. Månarna är liksom liggande åt fel håll. Detta för att jag inte hade hur mycket tyg som helst och var lite snål. Ville nämligen ha ett bäddset till barnvagnen också. Det fick jag men det har tyvärr inte används så mycket.

Sängen blev supermysig och nu ligger Mumriken och nanar gott i sin snygga, sköna och praktiska T-jamas från Gekko. :D (På bilden syns det gamla spjälskyddet, helt nerhasat som alltid.)

5 kommentarer:

Nilla sa...

Testar...

Heimlaga sa...

Hej!
Välkommen i sybloggsvärlden du också!

Erica/Bubben sa...

åh. Snyggt spjälsängsskydd. Vi har samma problem med vårt som bara hasar ner hela tiden. Det var ju et super idé att sy ett sånt här.. blir nog till att härma :)

Nilla sa...

Erica >> Go for it! Det finns spjälskydd att köpa som inte är så mjuka att de hasar ner, men de allra flesta är så låga. Jag vill ha ett som går ner vid sidan av madrassen hela vägen ner i botten så att säga, och så en bra bit upp.

Josefine sa...

Jättefint! Nu blev jag inspirerad att sy eget spjälskydd och lakan till vår lill* bebis. :)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails