Sidor

söndag 5 april 2009

Ofrivillig paus

Näe! Va trött jag blir! Skulle fålla upp ett par för långa jeans igår. Overlockade kanterna, vek, pressade och skulle sy med tvillingnål igenom endast 2 lager jeans med Toyotan. Jag har lite dålig tillit till Toyotan och handmatade mig därför över sidsömmarnas sömsmåner. Vid första försöket gick tråden av. Jaja det är den billiga skittråden jag köpte på lokala gardinaffären, tänkte jag. Trädde om maskinen och gjorde ett nytt försök. När jag kom till det tjocka vid sömsmånerna handmatade jag mig återigen över men då sa det smack och så gick ena nålen av. Baaah! Jag tänkte att jag får ta en vanlig kraftig nål och skippa tvillingnålen och började således att montera ut tvillingnålen. Lättare sagt än gjort! Fick inte ut den! Fast jag lossat på skruven så satt den fast!

Min sambo hämtade skruvmejslar och monterade bort kåpan på maskinen och skruvade lite. Till slut fick han ut nålen med en tång. Åh vilken tur, tänkte jag. Men när jag skulle sätta i en ny nål så gick det inte! Det gick inte att få upp någonting i hålet! Skruvade in och ut skruven men ingen skillnad. Tyckte att skruven var lite väl "sladdrig". Skruvade ut hela och inser att den är av. Troligtvis har skruven gått av därinne och är iskruvad "i botten".

Suck! Jag vet ju att Toyotan är en riktig skitmaskin rent ut sagt. Men ska man inte kunna sy upp ett par jeans med en vanlig symaskin? Sydde med overlocken för att ta in benvidden på byxorna och det gick hur fint som helst att dundra på med den!

Nu är det med andra ord slutsytt på ett tag. :( Måste lämna in Toyotan för lagning, alternativt fundera på att införskaffa en bättre vanlig symaskin.

4 kommentarer:

Errajka sa...

Ååå, vad irriterande! Stackars dig, jag skulle vara skitförbannad. Jag är orolig över den dag min maskin ger upp. Den reparatör vi har här ut i bushen:) är otroligt långsam, tyvärr. Nu snackar vi ca 1 månad, minst... Hoppas den går att fixa till och fungerar betydligt bättre sedan!

Sandra sa...

Oj vad surt!
Hoppas att det är något lätt fel, som de fixar snabbt!

Doris_Assar sa...

ÅÅÅÅÅÅhhh vad surt :-( Du får trösta dig med att köpa tyger, klippa till och overlocka det som går, sen har du en hel lite hög att göra klart när väl den vanliga symaskinen är i form igen :-) Och muddbyxor kan man sy endast med overlocken ;-)

Marie Frost sa...

Näe vad surt! Du får ta en timmas bilresa söderut så får du låna med dig en symaskin hem! Visserligen även den en Toyota, men nyservad och kanske något att ha under tiden du väntar? Lovar att jag bjuder på fika om du kommer! :)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails