Sidor

tisdag 9 juni 2009

Babyfiltar


Det har inte blivit mycket sytt på sistone. Vårt hem är en byggarbetsplats eller nåt åt det hållet. Det byggs altaner, uterum och renoveras badrum. Var tvungen att packa undan allt i syhörnan men har smygit fram maskinerna till köksbordet eller vardagsrumsbordet emellanåt.

Har lyckats knåpa ihop två babyfiltar som ska skickas till vänner med nya små familjemedlemmar. Riktigt retro och färgglada! Hoppas de gillas!

Mönster
Inget, bara standardbäddmåtten för vagn/vagga.

Material
Velour och landskapsinterlock från Jofotex.

Maskiner
Min vanliga overlockmaskin att sy ihop. Lånade Berninan till applikationerna och dekorationssömmen runtom.

Minus
Det är förbaskat trist att sy ihop vändhålet för hand. Men det blev rätt bra trots allt. Lite tråkigt att jag inte hade tillgång till någon maskin med någon roligare dekorationssöm, men så kan det vara! "Min" Toyota är ju fortfarande trasig och knappt värd att lagas. Jag tittar på att köpa ny maskin men har inte bestämt mig än. Tips emottages gärna! Har hittills funderat på Janome Decor Computer 4100 (eller föregångaren Jubilée 85) och Husqvarna Emerald 183. Ska ta mig en tripp till en välsorterad symaskinshandlare inom några veckor!

Plus
Att filtarna blev så gosiga! Tycker nog att den lite tunnare Jofotexvelouren passade bättre än den tjocka Hilcovelouren som jag tidigare använt till babyfilt. Applikationerna med fåren blev jättebra!

9 kommentarer:

Pumla sa...

Jättefina filtar :)
har du något bild på hur det ser ut när du har sytt igen hålet för hand? Jag vill gärna se, för själv lyckas jag inte få till det på nå snyggt sätt...

fante sa...

Snygg filt :-)

Marie Frost sa...

Filten ser jättegosig ut!

Doris_Assar sa...

SUPERSNYGGT blev det ju!!! Fåren som du sytt som applikation blev ju verkligen pricken över i:t. Kul att du fått sy lite! Hoppas ni mår bra? :-)

anna sa...

Underbart snyggt!!

Nilla sa...

Pumla >> Nej dessvärre har jag ingen sådan bild. Får fixa en nästa gång jag syr en babyfilt! :) Är rätt förtjust i filtarna så det kommer garanterat fler i framtiden! :)

Johanna sa...

Hejsan såg din fråga på mjuka tyger och jag kan förstås svara:) så... 64cm är rapporten, då får du med hela motivet!

Linda sa...

Väldigt fina filter, att det ska vara så svårt och tråkigt att sy för hand bara!

Tänkte bara säga att jag inte skulle köpt någon av de maskinerna du tänker på, de är bra och har många sömmar, men de har inte justerbart pressarfotstryck och det använder faktiskt jag väldigt ofta när jag syr i trikå.

Nilla sa...

Linda >> Hmm... Efter vad jag läst så ska Husqvarna Emerald 183 ha justerbart pressarfotstryck. Några andra synpunkter på maskinerna?

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails