Sidor

torsdag 21 oktober 2010

Syskonmatchade presentmössor

Träffade en gammal kompis som jag inte sett på flera år. Sedan vi sågs sist har vi båda hunnit få två barn var. Hjälp, vad tiden springer iväg! Självklart var jag tvungen att ha med något åt hennes små älsklingar. Det blev dessa två mössorna i apjersey från MjukaTyger, designat av Johanna Ahlard. Hjälmmössan har stretchfrotté från samma ställe samt en underbart mjuk och stretchig lurvfleece/mikrofiber som faktiskt är från en filt köpt på Bauhaus. Mönstret till den mössan kommer från Ottobre 5/06 strl 44. Den rosa mössan passar barn i åldern 2-3 år och mönstret till den har jag ritat själv.

Det kommer kanske vara lite tunnsått med aktivitet på bloggfronten för min del. Har en hel hög med beställningar att sy och mina egna pojkar behöver kläder. Särskilt min yngste, nyblivne 1-åring som redan hunnit bli så stor att köpekläder i strl 86 inte längre passar. :O Hans storebror hade minsann kläder i strl 80 en bra bit efter 1-årsdagen.

Den uppmärksamme lägger kanske märke till mina nya namnlappar också. Det tog sin tid men äntligen kom de! Beställda från World Wide Label. Jag är supernöjd!

7 kommentarer:

yngla sa...

Vilka söta mössor!

Blir också nyfiken på dina namnlappar. Kan du inte lägga ut en närbild i bloggen?

Nilla sa...

Om du klickar på bilden så att den öppnas i ett eget fönster och sedan klickar igen för att förstora den så ser du ganska bra. Ska se om jag kan få en närbild på en lapp som inte är fastsydd så kan jag visa det med om det var så du tänkte?

Fröken Pyssel sa...

Jösses vilka söta mössor, vilket underbart tyg!

makrill sa...

Jättefina mössor!! Är speciellt svag för hjälmmössor :)

Oj, han är storvuxen din ettåring. Som sagt, min tvååring har precis börjat använda kläder i stl 92. Men fortfarande passar mycket i stl 86. Men så är ju BVC på oss om vikten... Grrrr!!

Jättefina etiketter. Blir sugen på nåt nytt jag med!

Kram!

Nilla sa...

makrill > Det där med BVC är ju ett kapitel för sig. Vår sköterska är jättebra och säger absolut inget om att han varit stor eller tung. "Det springer dom av sig sen."

Råder det motsatta, verkar läget vara nåt helt annat. Vet flera som känt sig jagade av BVC för att deras barn varit underviktiga. Det skapar nog tyvärr bara mer stress och en låsning hos barn och föräldrar och det blir ännu svårare att få i barnen mat så att de går upp i vikt. Jag tänker att det är väl bättre att de får en avslappnad inställning till mat. Man kan ju inte tvinga i dem mat menar jag. Särskilt inte en 2-åring. Ju mer man pressar desto mer motstånd blir det. Så är det väl med det mesta med 2-3åringar. Sålänge barnet är glad och frisk, sover gott och utvecklas normalt så gör det väl inget dom dom är lite smala. En del människor är ju bara så.

Kan inte riktigt förstå varför vår Lillebror har blivit så stor. Jag och Pappan är inte särskilt långa nån av oss. Och nej, inte brevbäraren heller. ;)

Kram!

Kusinen sa...

Vad duktig du är! Jättefina mössor, vilket härligt tyg!
Kram
Linda

Kristin / lilla t sa...

Härliga mössor!
Mönstret till min tunika ritade jag utifrån raglanmönstret som finns i den här boken: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0316118370
Men det är inte mycket kvar av orginalet... =)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails