Sidor

lördag 20 december 2008

Förklädesklänning

Ända sedan jag var gravid med Mumriken har jag gått och sneglat på dessa underbara förklädesklänningar i retrotyger. Jag bara äääälskar dem. Nu blev ju bebisen i magen en grabb och således har funderingarna på förklädesklänningar liksom legat på is. Har haft det här underbara tyget (ytterligare ett av min mormors gamla påslakan) liggandes och bara längtat efter att få se en sådan här klänning i det. Nu föll det sig så fint att Mumriken har en syssling som vi ska fira jul tillsammans med och den lilla flickan kommer att få klänningen i julklapp.

Mönster
Ritade av en klänning köpt på Lindex och utgick ifrån den. Strl 74.Material
Gammalt påslakan från min mormor, snedslå från Tygladan.

Arbetsordning
Sy ihop sidosömmarna och axelsömmarna. Jag använde bindsöm utan sömsmån.
Zick-zacka övriga kanter.
Nåla och sy fast kantbandet.
Spara 12 cm band som sticker ut på var sida halslinningen som blir till knytband.
Sy kantband på fickornas U-form.
Sy kantband på fickornas öppning. Vik över och sy fast.
Sy fast fickorna på klänningen när kantbandet i U-formen sys ner.

Plus
Att den blev så himla söt som jag föreställt mig! Ett par rosa velourleggings och en vit body under den här klänningen blir nog hur sött som helst! Eller ett par ljusgröna leggings.

Minus
Det var faktiskt gaaanska pyssligt med alla kantband och allt nålande. Det var en rejäl hög med nålar som låg vid maskinen när jag var klar! Fickorna var väldans pyssliga och jag fick sprätta innan jag kom på att det var bäst att sy kantbanden i två omgångar på fickorna. Dvs U-formen först och sedan den raka. Det tog mycket längre tid än jag trott att sy den här.

Spännande
Det ska bli kul att se hur klänningen tas emot!

Hemlis
Jag provade den på min lille son (strl 80) och han blev hemskt söt med allt sitt blonda hår. *fniss* Dock var den lite trång, vilket ju var bra eftersom det ska vara strl 74.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Meh.. vart är FOTOT på Emrik i klänningen? ;)

Gekko sa...

Den var ju så snygg! Häftigt med det gröna mot det rosa!

God jul förresten! :-)

Helena sa...

Fin klänning!

plyschmyran sa...

Snyggt!

Anonym sa...

Hejsan!! Slirade in på din sida av misstag.. men så glad jag blev över det misstaget=) Jag är precis som du, även fast du verkar bättre än mig, i startgropen för att sy till min dotter och kommande klimp. Men jag är ju så fruktansvärt värdelös och har väl egentligen bara ägnat mig åt raksöm på gardiner=) Jag gillar att skapa allt möjligt men ger mig ibland in på nya marker. Men du gav mig inspiration till att våga prova och sticka ut hakan bland alla duktiga sybloggare.. hit kommer jag återvända ofta=)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails