Sidor

fredag 19 december 2008

Velourpremiär

Hopp! Var så nyfiken på hur det skulle gå att sy i velour att jag inte kunde hålla mig. Provade således ett par muddbyxor i velour ikväll. Precis som fleecebyxorna jag sydde igår använde jag ett färdigklippt kit ifrån Trollunge.

Mönster & material
Trollunge, strl 80.

Arbetsordning
Sy ihop sömmarna mitt fram och mitt bak.
Sy ihop innerbensömmarna i en enda söm, från fotöppning till fotöppning.
Sy i benmuddarna. (Använde friarmen den här gången och mudden innerst. Gick finfint!)
Sy i midjemudden.
Zick-zacka sömsmånerna vid muddarna.

Jag störde mig verkligen på de fula sömsmånerna på fleecebyxorna igår så jag bestämde mig för att skippa dem helt och sy med bindsöm precis i kanten på velouren. Det blev riktigt snyggt! Ser nästan proffsigt ut iaf. Hehe!

Eftersom det inte var en massa extra tyg i tjocka sömsmåner som på fleecebyxorna var det ingen match att passa muddsömmen mot innerbensömmen. Grenkorset och korset uppe vid midjemudden blev också fint symmetriska! Tyvärr var det något fult märke precis mitt fram på midjemudden. Kanske det försvinner i tvätten.Plus
Att det blev så himla snyggt och att det faktiskt inte var speciellt svårt alls. Jag har fått massor med varningens ord om att det är "sååå svårt att sy i velour och trikå".

Minus
Att byxorna är väldigt stora i storleken. Har en känsla av att de kommer att vara väldigt för stora för Mumriken som annars passar perfekt för strl 80. Tycker också att själva modellen har lite väl hög midjemudd egentligen. Hade nog hellre haft längre, dubbelvikta, benmuddar. Men men, nu är ju inte mönstret mitt och jag sydde "bara" ihop det. Min insats i det här är jag nöjd med iaf! :)

2 kommentarer:

Marie Frost sa...

Hittade just till din blogg, välkommen till sybloggandet! Jag har inte bloggat så länge jag heller, jag började i slutet av september då jag började sy barnkläder.
Byxorna är jättefina! Hade du inte skrivit något så hade jag trott att det var en overlocksöm, det var först när jag förstorade bilden som jag såg att det var något annat. Vad mitt i prick du har fått grensömmarna också, hade du något speciellt trick eller fick du bara till det så perfekt ändå?

Marie Frost sa...

Jag glömde, finns det några trikåer i Tygladan?

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails