Sidor

måndag 20 juli 2009

Fårtröja


Här kommer ännu mera brunt! Jag blev rätt förtjust i den bruna tröjan med randiga ärmar och stjärnapplikation som jag bloggade om i förra inlägget. Blev sugen att göra något liknande till min egen grabb. En applikation med en bit av den fluffiga fårfuskpälsen har jag varit sugen på länge. Nu blev det av! Jag är sååå nöjd!

Mönster
Tröjan - Meedom form 1, 86 cl. Men eftersom Meedoms storlekar är lite annorlunda har jag märkt den som en 92:a. Idéen till fårapplikationen kommer från ett ClubMalin-mönster från 80-talet som jag lånat av svärmor.
Byxor - Doris&Assars muddbyxmönster, strl 86/92 (TACK för mönsterbytet!)

Material
All brun och randig trikå från e-slöjd. "Fårullen" är en stuvbit fuskpäls, de svarta delarna i applikationen kommer från ett par av mina nya svarta trosor som fick sätta livet till eftersom jag inte hade något lämpligt svart enfärgat tyg.

Maskiner
MyLock 744D att sy ihop Brother NV-600 till fållar, stickningar, kantband och namnband.

Minus
Gjorde en miss när jag skar ut mönstret och glömde sömsmån på livet av tröjan. Eftersom lille sonen numera inte är så rund av sig så passar det honom ändå som tur är.
Använde mig av samma bruna trikå till benmuddarna på byxorna som i resten av plaggen. Det var ingen bra idé för det var svårt att sy fast dem då tyget inte alls är så töjbart som vanlig muddväv. Gjorde så därför att jag inte hade någon muddväv som matchade exakt i brun färg och jag kände mig lite kräsen. Till midjemudden gick det något bättre då jag inte behövde töja så mycket. Har ju resår i linningen också. Men då har jag lärt mig något! Nästa gång ska jag göra linningen på något annat sätt och välja annat muddtyg!

Plus
Nya maskinen är sååå underbar och vi är verkligen kompisar och det blir bara bättre och bättre ju mer vi lär känna varandra! Har provat pressarfot "G" som har en liten "fena" som går i sömmen när man syr stickningar. Det blir sååå himla bra! Att de där små stickningarna (ärmsömmarna på tröjan och sidsömmarna på byxorna) kan få plaggen att kännas så mycket mer arbetade och proffsiga! Kommer definitivt att använda den igen!
Fållarna med tvillingnålen och kantbanden i halsen blir såå bra!
Kul att sonen fått en hel mysdress till hösten! :)

Övrigt
Det absolut tråkigaste momentet i hela sömnaden är att klippa ut tyg. För att inte tala om muddar, jag avskyr det! Trots att jag har rullkniv, skärmatta och linjal som gör det så mkt enklare.

För den som är vetgirig och vill ha något extra att fylla hjärnan med kan jag berätta att fårrasen som har vit ullig kropp och svarta blanka ben och huvud heter Suffolkfår. Så nu vet ni det. :D

14 kommentarer:

Doris_Assar sa...

MEN så coolt!! Förstår att det var klurigt att sy interlocken som mudd, men det blev ju bra!!
Fåret är ju bara underbart :-)

Palven sa...

Hur frän som helst =)

Linda sa...

Wow så superhärligt set, verkligen underbart!
Bra jobbat!!!

JuMel sa...

Vilket super fint set du gjort, helt i min smak! Fåret är ju helt enkelt unnderbart!

Minelo sa...

Jag vill bara klappa det där fåret, ser så gosigt ut!

Fint set också! =)

Nilla sa...

Minelo >> Det är precis vad min son gör, klappar fåret, och säger "bähähää". :D

Marie Frost sa...

Helt enkelt skitnsyggt! :) Fåret var verkligen en häftig applikation, me like!

Gekko sa...

Snyggt!
Jag förstår verkligen att han klappar på fåret! :-D

Hello sa...

Snyggt!

Om du vill ha interlock som mudd fler gånger, så kan man sy rynktrådar i byxbenen först och så rynka mot "mudden". Då blir vecken i alla fall jämnt fördelade :)

Helena sa...

Jättefint set, gulligt får!

Karinottilia sa...

Vilka fina grejer du gör! Din nya maskin väcker mitt habegär...
Mysdressen ser sååå skön ut!

syster A sa...

Åh vilket härligt set, gosigt.

Mvh A

Doris_Assar sa...

Hej igen,
ang knytbanden på hättan, jag har testat lite olika sätt, men den här hättan har 3-vikt mudd, alltså blir en kant "rå", Jag tycker nog ändå det blir bättre än att vika 4-dubbelt, det blir så tjockt och krusigt och bylsigt. Men kanske finns det ett ännu bättre sätt? :-)

Moi! sa...

Å, den tyckte jag om !!!!

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails