Sidor

lördag 18 juli 2009

Stjärntröja


Första plagget färdigställt med nya symaskinen! En tröja som, trots att jag gärna behållt den till Mumriken, ska till Maries lille son som tack för den fina t-shirten med broderad traktor som Mumriken fick. Ett byte helt enkelt. :)

Mönster
Meedom form 1, 80 cl. Men eftersom Meedoms storlekar är lite annorlunda har jag märkt den som en 86:a.

Material
All trikå från e-slöjd.

Maskiner
MyLock 744D att sy ihop Brother NV-600 till fållar, kantband och namnband.

Minus
Gjorde några småmissar. Som att sy fast namnbandet innan jag fållat nederkanten och därför inte kunde vika upp fållen så mycket som jag hade velat. Sedan kan jag säga att det är svårt att sy stjärnapplikationer. Spetsarna på stjärnorna är svåra att få bra. Tips någon?

Plus
Att jag lyckades hålla mig till att rita ett mönster som det ska vara och sy efter det med alla instruktioner utan ändringar och en massa "ska bara testa". Det blev riktigt bra faktiskt!
Är också mycket nöjd med kantbandet i halsen. Det är en detalj som strulat ordentligt på det jag sytt på sistone med de lånade maskinerna. Är såå glad att min nya egna maskin och jag är överens här! Fållarna med tvillingnål blir också bra! Ingen "korvsöm" här inte!

Övrigt
Hoppas att mottagaren gillar tröjan och att den passar. För övrigt, STORT tack till Marie för trevligt shoppingsällskap när maskinen inhandlades!

6 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Wow! Den är jättefin och jätteproffsig!!! :-) Skönt att nya symaskinen funkade fint :-)

Marie Frost sa...

Jag tycker tröjan ser helt underbar ut, ser fram emot att få se den i verkligheten! :)
Och tack själv för shoppingsällskapet!

Minelo sa...

Vilken fin, jag fullkomligt älskar ränder!

anna sa...

Superfin!

anna sa...

Kul att du gillade mjukisjackan! Jag tog ett mönster från en Ottobretidning, men Meedom har väl också jackmönster? Jag gjorde ändå om det ganska mycket då jag hade mudd i krage i stället för luva och gjorde den smalare så att den skulle passa min tunna tjej.
Har inga speciella tips, men fråga gärna om det är något särskilt! Det var inte alls svårt, det enda struliga var dragkedjan.
/Anna

anna sa...

Jo förresten: Ett litet tips: Sy foderjacka och ytterjacka för sig, därefter kan man sy på halsmuddens nederkanter mot vardera jacka. Sedan syr man fast blixtlåset(delar dragkedjan, och lägger det mellen foderjacka och ytterjacka på var sida, längst upp ligger den mellan mudden) och syr ihop nederkanten på jackan(lämnat ett vändhål) i ett svep, tillsist en stickning vid blixtlåset och nederkant.

Denna fina instruktion fick jag av Sygryn och den var till jättestor hjälp!
Jag hade ju mudd nertill också, och det är bara att göra samma där.

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails