Sidor

söndag 9 januari 2011

Tvillingfiltar

Mönster
Eget 70 x 80. Standardbäddmått för vagn/vagga.
Bokstavsapplikation i samma tyg.

Material
Ekologisk jersey med svampar från Stoff & Stil. Velour i rött och bränd orange från Stoff & Stil.

Minus
Att det tagit mig pinsamt lång tid att få denna beställningen klar. Först beställde jag hem allt tyg (trodde jag) men det visade sig att svamptyget dragit sig så snett när jag förtvättade det att det var en lögn att få mönsterpassningen någotsånär rak samtidigt som jag skulle få ut två filtar på den tygbiten. Fick med andra ord beställa 1 meter till. Allt detta tog sin tid och därtill kom en massa andra brådskande julklappsbeställningar samt en massa andra privata bestyr. Så som ett husköp, jul, en semestervecka i fjällen... Sedan hade jag inte rört symaskinerna på över en vecka och jag bävade lite för att ta tag i detta som kändes som ett mastodontprojekt med det krångliga tyget å allt.

Plus
Tur i oturen att allt ordnade upp sig. Några lediga dagar, inledningsvis ett något lättare syprojekt och sedan. Räserfart och allt gick som på räls. Kunde färdigställa dessa filtarna på en kväll. Och vad mer? Tror minsann att det är bland de finaste babyfiltarna jag sytt. I allafall sömnadstekniskt. Sedan måste jag säga att det småmönstrade tyget gjorde sig väldigt bra till filtar såhär. Särskilt live. Nu är de på väg till de små tvillingtjejerna och jag hoppas de ska bli nöjda!

Övrigt
Har under sömnaden fotat för att kunna sammanställa en tutorial för Vändsydd babyfilt. Kommer snart på en blogg nära dig!

7 kommentarer:

mynta sa...

Filtarna är jättesöta!

Vad kul att du tänker lägga ut en tutorial på hur du syr dina filtar. Jag blev så glad när jag läste det. Sånt uppskattas verkligen!

ealina sa...

Jättefina filtar! Så lika men ändå olika! Fin kombination :)

(Jag lägger till dig i min lilla lista, hoppas att det är ok..)

Nilla sa...

mynta > Förhoppningsvis blir det till helgen! Behöver redigera fotona och få lite tid att sitta ner och skriva på ett bra sätt med. :)

Ealina > Tack! Självklart är det OK!

annas alster sa...

Visst är svamparna fina men synd att det krånglade för dig. Men vad fianf iltarna blev! Ser fram emot din tutorial, följer din kantbandstutorial slaviskt och den är toppen :)

Åsa Tidqvist sa...

säger som mynta - vad glad jag blev när du skrev att du snart lägger ut en tut pådet!! tack! superfina filtar!

Mia sa...

Jamen tjusigt!! Tycker också att svamptyget gör sig för små bebisar, kanske för att det är så fin-mönstrat?

Vad roligt också att höra om någon annan som kör ett "uppvärmningsprojekt" innan man tar tag i det som är lite mer uppförsbacke på. Jag brukar tänka att "nej, gör inte det där nu, du har ju faktiskt viktigare projekt att göra" men så går det inte att låta bli och efteråt har jag mycket mer energi att ta itu med det som väntar. Det blir roligare då märker jag.

Carro/mysigtdesign sa...

Härliga filtar. Hoodien i förra underlägget är underbar

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails