Sidor

söndag 23 januari 2011

Pimpade muddbrallor

Dessa byxorna började som en idé i huvet och slutade ungefär som jag tänkt mig fast ändå inte. Jag var på det klara att jag ville ha ett par "vanliga" velourmuddisar men som skulle ha lite fler detaljer. Egentligen ville jag sy dessa i ett annat tyg som jag har här hemma men ville göra ett mönstertest först så jag valde lite "fultyger". Det slutade över förväntan och det kommer definitivt bli en repris med lite justeringar i ett "fintyg" vad det lider!

Mönster
I grund och botten sneglade jag på ett byxmönster i Ottobre 4/2010 men gjorde ganska många ändringar.
Smalare ben, kortare ben, smalare benmuddar, smalare midjemudd, resår i midjemudden istället för knytband. Sedan ritade jag om fickorna så att de fick en mjukt rundad kant istället för kvadrat med avskuret hörn. Samt att de gick hela vägen upp mot midjemudden istället för att sluta nedanför. Dessutom gjorde jag fickorna infällda istället för att stickas fast utanpå. Sedan skippade jag andra detaljer såsom hällor och bakfickor. Storleken motsvarar en 92:a ganska väl.

Material
Röd velour från JnyDesign. Orange velour med röda stjärnor från Göksäter. Brandmansorange mudd från Ohlssons. Resår och tråd från Bibbis, förstås! :)

Plus
Helheten blev över förväntan. Det är bara att inse att all extra tid och arbete man lägger på ett plagg med stickningar och besparingar verkligen är värt det. Byxorna ser så mkt mer arbetade och proffsiga ut. Jag är helnöjd (om man får säga så). Fickorna som är fastsydda med den trippla aviga täcksömmen på min nya Janome Cover Pro 1000CPX blev kanon! Stickningarna vid besparingarna på knäna och bak är också dem nerstickade med den sömmen, fast den räta varianten.
Minus
Jag kunde kanske tagit lite vidare midjeresår och mudd. Gjorde en liten missbedömning när jag tänkte på hur liten/stor min yngste son är.
Visst ett å annat hoppstygn blev det. Fick sprätta ena fickans stickning en gång, fast det var rätt smidigt. Övriga kunde jag fästa för hand på avigsidan utan att det syns eller repar upp.
Kantbanden blev inte så bra. Tycker det är svårt att få nålen att hamna precis där jag vill. Kantbandet liksom far omkring där under pressarfoten. Särskilt när jag syr trevikt vilket jag gjorde här. (Efter tips från bla GobliGobli.)
Ett annat krux är att de känns lite svårmatchade. Vad har man till ett par sådana här? Tips tages tacksamt emot! Enfärgad brun eller svart tröja med stjärnapplikation? Nåt annat?
Vidare får ni leva med att byxorna på fotona bär spår av en dags lek och måltider, hrmpf...

Övrigt
Har tråkigt nog bestämt mig för att ta en liten paus från mina symaskiner nu. Vi ska visa vårt hus för inte mindre än 21(!) spekulanter en kväll i veckan som kommer. Jag kommer därför att behöva lägga min lediga tid på kvällarna när barnen somnat till att pyssla med en del andra saker. När det är klart är det nog dags att börja fundera ytterligare på flytten osv. Vi får väl se hur många dagar jag kan hålla mig ifrån maskinerna. Tills vidare har jag dock en del annat obloggat att visa så det dyker säkert upp nåt inlägg då och då i allafall.

18 kommentarer:

annas alster sa...

Hej! Vilka härliga byxor, roligt med alla detaljer! Är ett tag kvar tills jag syr så arbetade byxor, men nån gång så :)

Kul att du köpt velour på Göksäter, vi har sommarhus på Orust och hela ön ligger mig mycket varmt om hjärtat! :)

Marina sa...

Jättefina byxor! Jag har sytt två par byxor i det mönstret och gillar det mycket. Det är ju så smart om man ska köpa tyg till bara ett par byxor behövs så lite tyg p.g.a besparingen och knät.

Le Petit sa...

Snygg modell på byxorna och jättefina detaljer! Lycka till på husvisningn!

Liten Lucky sa...

Jättefina byxor. Vad trist för oss, att du tar en paus. Det är alltid kul att se vad du gör för fint!
Lycka till med husvisningen!

JuMel sa...

Wow, vilken snygg modell med lagom mycket detaljer! Tyger tygerna är härliga ihop om än något svår matchade:) Lycka till med husvisningen!

Anki sa...

Verkligen superläckra byxor! Nu blir jag sugen på att sy byxor med infällda fickor, har inte vågat mig på det än :-) Lycka till med husvisningen!

Fröken Fräken sa...

Kanonfina byxor! Själv har jag inte gett mig på så mycket detaljer ännu, men nu får jag nog bläddra lite i mina ottobre jag också.

od Andulky sa...

Superfina!!

Fangoria sa...

De blev så snygga, du har rätt i att det extra arbetet verkligen syns, synd att man ofta har så bråttom när man syr, blir sällan man lägger ner mer arbete, för min del iallafall.

Kristin sa...

Klart du är nöjd! Supersnygga!
Som jeans fast mjuka =)

Åsa Tidqvist sa...

snygga brallor!

mynta sa...

Ja visst är det värt att lägga tid på detaljer. Det ser genast mycket proffsigare ut! Snygg modell och tuffa detaljer!
Lycka till med husvisningen!

ealina sa...

Vad kul att göra lite roligare byxor :) Ja, med mer detaljer och så. Jättefina blev de!

Lycka till med husvisning och flytt!
Jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan du kommer tillbaka ;)

Ingrid sa...

Fasiken så snygga!! Det har du gjort bra!! Hur många linjer på ursprungsmönstret har du egentligen behållt ;) Är så himla avis på dina fina täcksömmar...

Jag hade använt svart, turkost eller koboltblått till - svårt att säga sådär utan att se färgerna jämte varandra. Det kan ju bli antingen helrätt eller totalfel med turkost eller koboltblått :)

sorkmor sa...

Härliga färgglada brallor, jättefina :)

Anna sa...

hej kul byxor jag skulle nog matcha dessa med blått/grönt/grått/gul ja beroende på humör. jag är nybörjare på overlock och det är kul med inspiration. fin blogg du har!

OYB sa...

Läckra!! Fickorna blev jättesnygga!
Klart att du ska vara helnöjd!

Heartbeatdesign sa...

fulltyg..här får vi höra. Det där oranga stjärntyget har sålt bra i vinter i den butik jag säljer i i västerås; ) Byxorna vart hursom skitsnygga!

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails