Sidor

söndag 26 juni 2011

Sval sommarpyjamas

Sydde denna sommarpyjamasen till äldste sonen när det var som varmast. Tyget,som jag köpt av Lilofant,  är en tunn härlig singeljersey helt i bomull (ingen lycra som är så vanligt annars). Passade perfekt till ändamålet. Tyget till kantbanden är turkos fantastisk interlock från Hilco.

Mönstret jag provade den här gången kommer från Ottobre 4/04 till t-shirten och byxorna är mitt vanliga nya muddbyxmönster med korta ben. Strl 110 cl.

Sonen är mkt nöjd och jag med. Har blivit helt kompis med min Janome CoverPro CPX. Det blir helt enkelt kanonbra oavsett vad jag kantar eller kantar med. Muddväv eller interlock (även om det senare gör kantbanden tunnare och smidigare). Den som är uppmärksam ser att kantbanden i byxbenen har gjort tyget lätt rynkat (glömde ändra diffmatningen) medan på tröjan är det helt perfekt, trots den tunna jerseyn. Sååå nöjd med andra ord!

Den uppmärksamme kanske även lagt märke till att byxorna är fotade bak-och-fram. Det är alltså ändan man ser på bilden. Förlåter min käre sambo för det, eftersom han trots allt ändå tagit bilderna åt mig. :) Han brukar få ställa upp som fotograf eftersom han har en systemkamera för proffs och foto som intresse. Lämpligt. :) Synd att han inte vill redigera bilderna åt mig också, det är lite tidsödande. :P

Testar mig fram genom att blogga med mobilen. Eftersom att kameran i mobilen ändå är rätt bra så har jag funderat som så att jag kanske får sänka kraven och posta sådana blogginlägg för att spara tid emellanåt. Tyvärr tycker jag inte att jag får till det med klickbara thumbnails och placeringen av bilderna i inläggen.

2 kommentarer:

Alice sa...

Härligt att allt går bra med CPX:n! För mig krånglar det tyvärr lite igen. Det blir inte alltid rakt helt enkelt (men jag är nog slarvig med pincetten...).

sorkmor sa...

Snygg pyjamas :) Och själv är jag inte vän med min bandkantare :( men skam den som ger sig...

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails