Sidor

lördag 25 juni 2011

Valde inte valtröja

Sydde den här häromkvällen i ett redan tillklippt mönster. Snabbt och lätt eftersom jag var för trött för att sy ngt som krävde större tankeverksamhet. Dessutom skulle äldste sonen till förskolan dagen efter och hade dåligt med kläder i garderoben.

Men tji fick jag för han ratade den helt till förmån för en annan nysydd (ännu obloggad) långärmad uggletröja som var undanlagd till höst/vinter. Den var dessutom alldeles för stor... suck. Det är nog första gången som han ratat ngt jag sytt. Vi får väl se om han tar den på sig nån gång innan sommaren är slut eller om Lillebror eller någon annan ska få ärva den.

Mönstret är ur senaste Ottobre. Slim fit t-shirt, strl 110. Samma son den blårandiga med bokstavsapplikation jag sydde för ett litet tag sedan.

Tyget är interlock från Stoff och Stil samt röd muddväv från samma ställe till kantband.

Den här tröjan ser riktigt retro ut. Lite PoP-känsla tycker jag.

5 kommentarer:

Jennie sa...

Så snygg!! Verkligen retro. Hur var modellen - var det verkligen slim fit (till skillnad från Ottobres vanliga mönster, menar jag)?

Nilla sa...

Ja absolut! Modellen sitter jättefint! Kanonbra mönster. Kanske att man kan förlänga det något nertill. Särskilt om man syr i interlock eftersom tyget gärna drar sig och blir kort med tiden och tvätt.

yngla sa...

Hej!

Tack för kommentar på bloggen... Mönstret på militärbrallorna är från ottobre 3/2011.

yngla sa...

Och, jo, förresten, ofattbart att valarna ratades. Tröjan är ju ursnygg!

Nilla sa...

Som en liten uppföljning måste jag kommentera att sonen numera utan knat tar på sig tröjan med valarna. :) Han är såå fin i den och när jag säger "vad fin du är!" svarar han enkelt och glatt "tack". <3

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails