Sidor

måndag 24 augusti 2009

Lika fast olika stjärntröjor


Mamman till pojken som fick aptröjan i ett av de tidigare inläggen ville ha en turkos tröja med stjärnor på också. Jag fick fria händer ang. övrig färgkombo och såhär blev det! När jag ändå konstruerade mönster passade jag på att rita ett raglanmönster till en tröja åt min egen grabb.

Mönster
Eget med inspiration av Meedom och Ottobre 4/2004. Strl 98 och 104.
Raglantröjan har samtliga sömmar sydda med flatlock, nerstickade med förstärkt raksöm. Fåll nere och i ärmslut. Den andra tröjan har flatlocksömmar nerstickade med förstärkt raksöm runt ärmarna. Nerstickad axelsöm, fåll nertill och kantband i ärmar. Båda har nerstickad halsmudd.

Material
Turkos interlock med bruna stjärnor från Mjuka tyger. Röd mudd från MG-tyger.

Minus
Mitt egenkonstruerade raglanmönster blev väldigt mkt större än vad jag förväntat mig. Ritade det egentligen i strl 92 men när jag provade på sonen och jämförde med de tröjor han har i 92 så var det bara att märka den här tröjan med 98. Den får helt enkelt ligga till sig i garderoben ett tag (han har precis gått in på strl 92) om ingen är intresserad av att köpa den? Raglan i strl 98 alltså.

Plus
Färgkombon blev riktigt lyckad. Dekorsömmarna som är sydda med flatlock blev himla fina!
Har inte varit så förtjust i muddkant i halsen förut men gör man remsan bara tillräckligt smal och stickar ner den så blir det riktigt fint.
Till sist måste jag säga att jag är tokigt nöjd med fållarna. Hittade en ny dekorsöm på maskinen och det blev sååå snyggt! Har en tutorial på G där jag tänkte visa hur jag fållar t.ex. en tröja.

Övrigt
Hoppas att lille "Klätterapan" blir nöjd som "Stjärna" också. :D

7 kommentarer:

Madelene sa...

Tack för din kommentatr! :0) Jag har svarat på din fråga så gott jag kan under inlägget! :0)

Petronella sa...

Fina tröjor och fina sömmar!

Jag har en rykande färsk likadan overlock som du har men än har jag inte vågat mig på flatlocksömmen. Men nu blev jag väldigt sugen på att testa den. Tack för inspirationen :)

Ser fram emot din tutorial...

Johannah sa...

vad kostar tröjan?

Jes sa...

Jättefina tröjor!!! snygt med det röda till.

Nilla sa...

Johannah >> 180 kr

Gekko sa...

Jättefina tröjor!

Marie Frost sa...

Supersnygga tröjor, och jag är helt kär i färgkombon!

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails