Sidor

fredag 28 augusti 2009

Syskonmatchade flodhästmössor

Här kommer ytterligare ett par syskonmatchade mössor! De ska till de yngre syskonen i skaran på tre som fick husvagns- resp. aptröjorna. Den turkosa stjärntröjan i inlägget nedan ska också med. Hoppas att syskonen blir fina och nöjda! :)

Mönster
Eget, strl 3 år samt 6 mån - 1 år.

Material
Interlock 100% bomull med retrotryckta flodhästar från Jofotex. Fodertyget är brun jersey med lycra från Mjuka Tyger.

Minus
Det ÄR svårt med storlekarna! Den stora mössan är till en kille på drygt 2 år och jag hade fått instruktioner om 52 cm i huvudmått. När jag provar själv sitter den bra på mig och jag har 54 cm i huvudmått. Svårt! Den lilla mössan är i samma storlek som den nya jag sydde till kompisens lilla dotter istället för den röda elefantmössan som var för liten. Nu ska den passa!

Plus
Mössorna ser riktigt härliga ut! Gillar verkligen jersey med lycra som foder då jag upplever att de mössor i ren interlock som min son haft, har töjt sig och blivit för stora och sladdriga. De tappar liksom formen och sitter inte på lika bra efter ett tag.

Övrigt
När jag provade den stora mössan sa min sambo till mig "du ser ut som en vätte", så därför får den här modellen heta just Vätte. Passar fint och plockar upp gamla minnen från när jag var liten och tittade på Trolltider. Brukade sedan låna en grå lurvig yllemössa av min pappa och springa runt med och lekte att jag blev osynlig när jag vred på mössan, precis som Vätten på TV. :P

1 kommentar:

Doris_Assar sa...

Söta!! Spännande tutorial nedan! Måste testa :-)

Såg din fråga hos mig ang hoodie. Jag fäster knytbandet i sömmen, precis ngn cm under armhålan. På andra sidan är det ett likadant knytband. Det är dock inte fäst i sömmen, utan på insidan, eftersom det är på insidan (inser att detta kanske är helt obegripligt :-D ;-) )
Hoppas du mår bra, inte långt kvar nu!!

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails