Sidor

tisdag 18 augusti 2009

Matchande mössa

Som sagt har jag bara pyttesmå snuttar kvar av landskapstyget. Ville ha en matchande mössa till bodyn i strl 56 i föregående inlägg. Det fick bli en liten en och tänk, tyget räckte! :) Det blev den här!

Mönster
Ottobre 5/06 strl 36.

Material
Jofotex landskapsinterlock, gul mudd från lokal sybehörsaffär, gula bomullsband.

Minus
Den känns väldigt stor även för att vara pytteliten så att säga. Lade till 1 cm sömsmån överallt när jag klippte ut tyget men den känns stor som sagt. Vi får väl se om den passar.

Plus
Kul att pyssla till lilla bebisen. Nu börjar det närma sig och jag längtar så!

Övrigt
Hade först tänkt sy knytbanden i 4-vikt muddremsa men provade lite och det blev väldigt tjockt och klumpigt. Gjorde precis som det stod i mönstret och kantade mössan på vanligt sätt och sydde fast tunna bomullsband att knyta med istället. Det blev smidigare tycker jag! Tänker att det nog inte är så bekvämt för en liten skrutt att ha en jättehärva med trikåband under hakan. Har ett gäng sådana här mössor anno 1970 hemma och på dem är det just tunna bomullsband att knyta med.

Velade lite fram och tillbaka när jag skulle sticka ner overlocksömmarna, om jag skulle vika dem uppåt mot hjässan eller neråt mot sidorna. Beslutet föll på att vika dem uppåt och sy stickningen där.

5 kommentarer:

Lallis/Helene sa...

Supersöt!

F . A . E - Mjuka kläder för goa barn sa...

Vilken söt liten mössa.

Doris_Assar sa...

Såå söt! Kommer nog passa fint på bebisen i magen :-)

Marie Frost sa...

Den är jättesöt, och jag tycker att du valde rätt som stickade uppåt. Hoppas också på att den passar! (Inte långt kvar nu ju!)

SiriR sa...

Så søt liten lue! Gøy å sy litt til en liten en man venter på:)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails