Sidor

söndag 23 maj 2010

Varmare tider

Insåg att, framförallt äldste sonen, är i skriande behov av svalare pyjamasar. Han sover alltid i någon av de här pyjamasarna; bilar, landskap. Han envisas med att kura ihop sig under sitt täcke som han älskar över allt annat (Vaddå snuttefiltar, gosedjur, nappar å allt vad en del har. Nädå den här ungen ska ha ett helt tjockt täcke!) Han blir naturligtvis blöt av svett och behövde därför något svalare sovplagg. Såhär fick det bli!

Mönster
Linne - Ottobre 4/04 men ändrat till att gå upp högre i nacken och mer insvängt på sidorna åt brottarryggshållet. Strl 98.
Byxor - Ottobre 1/09 avkortat nertill, strl 92. Hade egentligen tänkt ta av dem till shorts men började såhär så får vi se om jag tar av dem mer sedan. Ihopsydda med flatlock. Det märks att jag fått dille på det va? ;)

Byxmönstret var ganska stort i storleken, särskilt "grendelen" så därför passade 92 till min grabb som i vanliga fall har 98. Linnet å sin sida var ganska likt en vanlig 98.

Material
Interlock med flodhästar i lime, Jofotex. Blå enfärgad interlock från JnyDesign. Blå muddväv från MG-Tyger. Resår och tråd från fantastiska Bibbi som vanligt. :)

Minus
Inget! Möjligen att jag börjar lessna lite på att sy kantband på "vanligt" sätt utan bandkantare. Drömmer lite...

Plus
Färgerna! Kvaliteten på Jnys interlock. Såå mjuk och skön!
Testade att sy resårkanal med overlocken att sätta resåren i och det blev riktigt bra. Har alltid sytt fast den och stickat ner innan.
Storebror blev såå glad över sin nya pyjamas. Hoppas att han klarar av att låta bli att ta av sig blöjan nu. Första gången han har en tvådelad pyjamas...

3 kommentarer:

Anki sa...

Jättefin pyjamas på superfin liten kille. Förstår att han ser så lycklig ut :-)

JuMel sa...

Läcker pyjamas, så nöjd sonen ser ut! Måste oxå sätta igång och sy minst en till sommar pyjamas åt lilleman till nästa värme bölja kommer:)

Karinottilia sa...

Vad fint det blev med det blå mot lime-flodisarna. Jättemysig pyjamas!

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails