tisdag 20 juli 2010

Guitar Hero

I början av sommaren var jag och Store sonen (2½ år) på studiebesök på förskolan. Han fick syn på en gitarr och ville gärna spela. Fröken berättade att de hade ett helt gäng med hårdrockskillar där som brukade bilda band och rocka loss. Sonen verkade gilla det. När jag sedan visade honom en tröja med gitarrapplikation i Ottobres sommarnummer blev han såld. Klart jag var tvungen att göra honom till viljes. Nu är han redo för att smälta in i gänget när inskolningen startar efter semestern.
Mönster
Till tröjan är det helt kopierat både applikation och själva tröjan från Ottobre 3/2010. Bara färgen är annorlunda.
Till byxorna är det ett egenritat mönster inspirerat av sonens pappas jeansknickers med böjda knän, som jag blev såå nöjd med. De är lite längre i frambyxan än bakbyxan för att täcka ner över knät. Satt som en smäck. Rak enkel modell med resår i midjan och fuskstickningar. Får nog bli fler av dessa. Har mängder med avlagda jeans här hemma.
Strl 98 till båda.

Material
Röd jersey med lycra i lite kraftigare, jätteskön, kvalitet från MjukaTyger. Diverse spillbitar till applikationen. Strängarna är sydda med oblekt jeanstråd för att de ska synas lite bättre. Metallknapparna eller "nitarna" är helt vanliga tryckknappar. Svart mudd från MG-Tyger.
Till byxorna slaktade jag ett par av mina gamla mammajeans som jag knappt använt pga jag inte trivdes i modellen. Men tyget är jättehärligt, stretchigt! Resåren i mudden kommer från Bibbis Textil.

Minus
Att jag råkade ha storlekslappen bak i byxorna emellan (vänd åt fel håll) när jag stickade ner midjemudden. Ville inte sprätta allt så det får vara. Det är inte första gången jag gör den missen. Note to self: Tejpa ner den med en bit kirurgtejp så att den sitter på plats nästa gång!

Plus
Hela kittet blev så himla fint! Glad att sonens pappa tyckte att det skulle vara röda sömmar på byxorna. Det är ofta så det går till här hemma. Jag sitter i syrummet och grejar, kommer ut med en tygbit eller två och frågar "ska jag göra såhär eller såhär" och han svarar. Mitt bästa smakråd! :) Sonen blev förstås jätteglad och har fått massa beröm för sina nya kläder.

Aha-upplevelse
Läste i beskrivningen när jag sydde applikationen att man skulle pressa vliesofix bara på yttersta 1.5 cm för att undvika att hela applikationen blir så stel. Testade så den här gången och det blev jättestor skillnad mot när jag gjort över hela förut. Det låg still ändå när jag sydde och tröjan blev mkt mysigare. Det var också första gången jag sydde fast en applikation med raksöm istället för sick-sack som jag oftast använder annars. Det blev snyggt så det ska jag testa fler gånger!

Övrigt
Det har känts lite halvtrist att kopiera en Ottobre-idé så rakt av men å andra sidan ser man sällan totala rip off's i sybloggarna så det är nog ändå inte så att "alla" går runt med sådana här tröjor. Eller så är det för att många sybloggare visar många beställningar i sina bloggar och då går det ju inte att kopiera såhär eftersom allt är mönsterskyddat och inte får sys till försäljning.

14 kommentarer:

mynta sa...

Jättefint och coolt set till en liten kille! Applikationen är super!
Har kollat lite på din fina blogg och lägger till den på min blogglista. Hoppas att det går bra!

Fangoria sa...

Jättesnyggt! En sån tröja skulle min lilla kille oxå gilla! =) Har haft fundering på att prova sy den faktiskt, men inte kommit längre än så...=)

Strömming sa...

SÅ SNYGG!!! Åh nu vill jag också sy en sådan! Har tänkt det sedan jag såg den för min dotter älskar gitarrer. Får nog hamna på att sy listan här.

Ser skön ut och snyggt att göra den i rött istället, mycket mer praktiskt på barnkläder!

Myssel sa...

Snyggt! Jag har inte den tidningen, men kanske får ta och skaffa den. Jag köper tidningar och tyger i högre takt än vad jag syr dock. Fast när höstmörkret kommer blir det nog mer sytid.

Minelo sa...

Jättefina kläder!
Har också funderat på att sy denna tröjan och nu blev jag ännu mer sugen.

Anonym sa...

Wow vilken cool applikation! verkligen läcker! /Petra

JuMel sa...

Hela setet är super fint, både modeller och färgkombon är klockrena! Tittade på den tröjan i Ottobre här om veckan men din är mycket snyggare än den i tidningen så först nu blev jag sugen på att sy en:)

Hello sa...

Smälta in!? Du är alldeles för blygsam - han kommer ÄGA stället! Supersnyggt!

Doris_Assar sa...

Men du är ju verkligen BÄST på coola applikationer och ideér!!! WOW!

Emsters Alster sa...

Jag har nog bara sett en till som visat gitarrtröjan på sin blogg- den är superfin, i rött blev den ännu snyggare än tidningens tröja.

Emsters Alster sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
lilla hjärtat sa...

Super tuff!! Gillade den i tidningen men kom inte längre. Nu blev jag sugen på att sy den, men syr jag en så får jag nog sy två är jag rädd ; ) (två söner)

yngla sa...

Hej!

Åh vilken mysig blogg du har, lägger till i reader direkt!

Om gitarrtröjan (som var apsnygg!)... Jag tror att man lurar sig lite och tror att "alla" vet att den kommer direkt från en sytidning, men det är ju faktiskt inte så många som läser den trots allt. Brukar tänka på det när jag syr i tyger som "alla" redan har sytt i att sybloggare är en minoritet :)

Fryspappret beställde jag från "Maggies tyg och ting"

lilla i sa...

Men så snygg den blev! Trots rip-off. :)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails