Sidor

onsdag 14 juli 2010

Somriga apor

Det här kittet har jag haft i hjärnan sedan jag såg de här tygerna första gången. Är glad att det blev lika somrigt och fräscht i verkligheten som jag hade föreställt mig.

Material
Tröjan är sydd i jersey med lycra i gult med turkosa apor, designat av Johanna Ahlard, köpt hos MjukaTyger. Mudden är en FIX-ribb i 100 bomull som jag fyndat på lokala Uggleboden. Färgen är urläcker! Shortsen är sydda av en luftig härlig stretchfrotté från MjukaTyger.

Mönster
Till tröjan provade jag mönstret i årets vårnummer av Ottobre. Följde det nästan till punkt och pricka och det blev kanon! Härlig lite mer figurnära modell. Strl 98.
Till shortsen är det ett eget mönster inspirerat av ett par PoP-shorts som sonen redan har. Lite tightare över rumpan eftersom sonen numera är blöjfri. Strl 98.

Minus
Är inte helt nöjd med tvillingsömmen som min maskin syr i jersey/lycra-tyger. Den blir liksom inte helt spikrak och platt. Petigt kanske, men iaf...

Plus
Färgerna och att det blev så fint ihop! Passformen blev kanon! Förutom att tvillingsömmen inte är exakt som jag vill ha den blev det himla fint att sticka ner muddarna i halsen och ärmsluten med den. Sydde så att den nål hamnade på tröjan och en på mudden. På så vis får man en synlig stickning men iom tvillingsömmen är den elastisk och riskerar inte att spricka när ivriga små 2½ åringa ska försöka klä sig själv.

Sonen tyckte om kläderna och hoppade genast i dem imorse! Ville göra sig fin i håret också så det fick han. Han är fåfäng den lille grabben. ;)

11 kommentarer:

Roblin sa...

Jättefint! Kul att stretchfrottén matchar övriga tyger hos MT så bra. Jag har en halva av ett liknande set färdigt men orken att sy överdelen lyser med sin frånvaro :-(

OttoPippi sa...

Jöjligt fräckt set!! Jag har inte aporna ännu, gillade dem inte så värst när de kom. Men.... när jag ser dem i denna färgställning börjar jag ångra mig att jag inte har köpt. Så himla fint :-)

Anna-Snoddas sa...

Åh vilket härligt set! :) Underbara, somriga färger!

Johanna sa...

Helt underbar söt:) Jättefint jättekul att se!

makrill sa...

Supersnyggt! Känner igen mig i det du skriver om tvillingnålen - irriterande!! Har inte något bra tips på hur man ska lyckas bättre heller...

Miiaoo sa...

Tyvärr så blir min "tvilling-söm" så också.. Den blir liksom med en liten längsgående förhöjning mellan sömmarna. Borde den vara platt? Är det i så fall för hög trådspänning på spolen som gör det?? Jag kan inte ändra det på min maskin tyvärr..

Jättefint set i härliga färger!!

Fru Jansson sa...

Superfint! Vilka härliga färger! Har inte varit så sugen på apor-tyget innan (trots att jag sett andra plagg i andra bloggar), men nu vaknade ett litet ha-begär till liv...

JuMel sa...

Snyggt set! Har precis sytt en likadan fast med vita muddar men shortsen är ännu osydda!:) Mitt enda problem med tvilling söm är att jag tycker att den ofta går upp när jag använder den som fåll dock aldrig om jag tex använder den när jag bandkantar...

Gekko sa...

Jättesöt kille i gulligt set!

Anki sa...

Vilket superhärligt sommarset!

Tova sa...

Åh, supersnyggt mönster! Apor är alltid fina ;)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails