Sidor

torsdag 1 juli 2010

TvillingbeställningDessa plagg är en beställning till ett väntat tvillingpar. Beställningen löd att det skulle vara matchat fast inte helt lika. Könsneutralt skulle det också vara eftersom att det enda de blivande föräldrarna vet är att det är samma kön på båda barnen men inte vilket. Spännnade!

Material
Brun och orange Hilcovelour från Tygpyssling. Muddväv från Stoff och stil. Molninterlock från JnyDesign.

Mönster
Egna strl 50.

Minus
Att det tog sådan tid för mig att få klart beställningen på grund av att jag hade så svårt att hitta en muddväv i rätt orange färg. Det bruna kittet sydde jag först och det gick smidigt! Fick hjälp av supersnälla Strömming att köpa en orange (jättefin) mudd men som inte passade till den här nyansen av Hilcoorange (skånsk senap, retrovarianten) på grund av ett missförstånd oss emellan. Försökte sedan färga om mudden men det blev INTE bra. Till slut chansade jag att beställa mudd i nyansen "mörk curry" från SoS och det blev ju riktigt bra. Inte samma nyans men tillräckligt bra för att funka.

Plus
Det var verkligen jättekul att få sy sådana här pyttekläder till ett tvillingpar! Kläderna har nått mottagaren och nu väntar vi bara på att tvillingarna ska komma. :)


Spännande
Alltid lika spännande att se om kläderna passar när man ritat mönster själv.
Extra spänd är jag att få veta om mössorna passar. Har verkligen föredragit den här modellen med lång pannflärp på till mina egna pojkar. Detta mönstret har jag ritat med hjälp av mössor som mina pojkar har haft, ärvda av sin far.

Övrigt
Jag är så nöjd att jag äntligen lärt mig ta bra (eller iaf hyfsade) bilder på kläderna. Med instruktioner av sambon (som är den vane fotografen här hemma) röjde jag runt bland softboxar, bakgrunder, sladdar, rattar å knappar här hemma. Nu när jag lärt mig detta själv slipper jag vänta på att han ska ta bilderna åt mig. Det ryktas till och med om ett eget minneskort till hans kamera så att jag kan få ha mina bilder för mig själv. :D

14 kommentarer:

Maria sa...

Åh så söta kläder!

Hanne sa...

så flott. Heldige små barn som får sånne lekre klær :-)

Fröken 32GÅ sa...

Superfint verkligen!!

Enda anledningen att önska sig tvillingar va ;) man kan matcha dem snyggt hehe

Jag har addat din blo till min bloglista.

makrill sa...

Å så snygga!! Blev alldeles tokkär i dess tröjor, byxor och mössor!!

od Andulky sa...

Underbara!!

Onomak sa...

Vilka helt fantastiskt underbara kläder! Så snyggt med matchningen som ändå inte är lika. Jag skulle vara toknöjd om jag var du =)

Linda sa...

ååh, så söta bebisarna kommer bli :)

Fangoria sa...

Så himla fint! Det kommer vara supersöta tvillingar i detta!

Sanna sa...

Ojojoj va fina, så små och söta. :)

Åsa Tidqvist sa...

SÅ - SJUKT - SNYGGT!!!!! riktigt fina små kläder, vad duktig du är! det är klart de små barnen och deras föräldrar blir nöjda =)

fante sa...

Fina!

Karolina sa...

Vilka tokfina hoodiesar du syr! Det här tvillingsetet var ju helt fantastiskt!

maria sa...

Åh, vilka snygga kläder. Det var läckra färger.

Doris_Assar sa...

ÅHH vad fint!!!! Klockrent!

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails