Sidor

tisdag 13 juli 2010

Årets första svampar


Min mamma önskade att jag skulle sy något som hon och sambon kunde ge bort till en ny liten bebis. Den nye lille är plastkusin till mina pojkar. Kära nån så avancerat det blir nuförtiden. :D Eller som min pappa sa en gång "Förr i tiden hade föräldrarna många barn, nu är det barnen som har många föräldrar."

Material
Vit ekologisk jersey med blå och gröna svampar från Stoff och Stil. Brun jersey med lycra från JnyDesign. Brun mudd från Stoff och Stil. Tryckknappar som vanligt från Bibbis Textil.

Mönster
Ottobre 5/06 med ändrade ärmslut.

Minus
Tyget var lite svårt att klippa ut i pga mönsterpassningen och trådraken. Klurigt det där...

Plus
Blev en härlig kombo som är fräsch till sensommaren/hösten. Min egen lille 2½ åring som inte har så starka åsikter om kläder tyckte om tyget med svamparna och önskade sig också en tröja. :) För övrigt ser han nog fram emot när pappan har semester för då ska de plocka kantareller. Eller som 2½ åringen säger: "Pappa meste ploppla lelle!" <3

4 kommentarer:

OttoPippi sa...

Svamptyget är jättefint!! Dina pojkars-plasktkusiners-mamma-och-pappa kommer att bli jätteglada över denna body!! :-) :-)

JuMel sa...

Fin body! Kan bara hålla med dig om att det inte var/är helt enkelt att få till mönsterpassningen på detta tyg, men fint är det!:)

Anki sa...

Superfin, måste erkänna att det första jag tänkte när jag såg den var "hur tusan lyckades hon få svamptyget så rakt?!!" :-)

Sofie sa...

Gud vad du är duktig! önskar man hade sån talang :)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails