Sidor

fredag 11 februari 2011

Beställd mysdress till flicka

Det har varit bloggtorka här ett tag, som tidigare förvarnats om. Vårt hus är sålt och det gick snabbt och bra. Nu är det "bara" en massa praktiska och administrativa saker att ordna med flytten. 1 mars får vi tillgång till vårt nya hus och kommer att ha dubbelt boende under en månad för att komma iordning utan att stressa ihjäl oss. 

Längtar tills vi kommit iordning, till mitt nya syrum, till en tillvaro med mer tid för mig själv och mina intressen, till våren. En stor anledning till flytten är att min sambo ska slippa pendla 1½ h enkel väg till och från jobbet varje dag. Istället får han 25 min med kommunala färdmedel. Känns perfekt! Det är ganska mycket värt för mig som är hemma med två små barn att vi kan vara två vuxna hemma på eftermiddagarna när det ska lagas middag och tas hand om två livliga småkillar och två stora hundar. Dessutom kommer vi rätt nära mina föräldrar vilket kanske kan resultera i lite hjälp med barnen då och då. Det är inte många gånger under de här 3 åren som småbarnsföräldrar som vi haft barnvakt så det känns väldigt lyxigt.

Nåja, åter till sömnaden! De här plaggen syddes nyligen som en beställning till en flicka som skulle fylla 4 år. Mönstrena är inte mkt att säga om. Byxmönstret blev jag nöjd med och har funderingar på hur jag ska förbättra det ytterligare. Ordentligt med växtmån / pös i byxorna nertill. Storleken är 116 på båda. Hoppas att de passar bra....

Det var första gången jag sydde resårkanal på det här viset. Enl. Gekkos tutorial. Det blev jättebra, mjukt och gosigt mot midjan! Namnlappen fick sitta i sömmen mitt bak men högt upp på rumpan.Tunikan blev ännu lite flickigare med hjälp av volangkanten nertill. Det gick inge bra att sy rullfåll i tjock velour så jag fick helt enkelt sy en smal 3-trådig men tät overlocksöm med diffmatningen inställd på 0.5 för att dra ut tyget. Då blidde det såhär. :)

Den härliga tjocka Hilco-velouren kommer från Tygpyssling och där heter den fuchsia men jag tycker nog att NeaNobelles namn på samma tyg passar bättre, nämligen Hallon. För det är precis vad det är! Härlig färg. Kvaliteten är fantastisk på Hilcos tyger, varje gång jag köper dem undrar jag varför jag inte gör det oftare. :P Mudden är cerise och den kommer från Stoff & Stil. Det applicerade hjärtat är en bit cerise velour från MG-Tyger köpt på Symässan på Kviberg i höstas.

I beställningen ingick också en badhandduk med namnapplikation. De bilderna har jag inte hunnit redigera än så dem lägger jag ut lite senare.

Ett tips när det gäller köp av Hilcotyger i Sverige. De två återförsäljarna som jag använt mig av är som nämnts  tidigare i inlägget Tygpyssling och NeaNobelle. Tycker dock att det kan vara lite svårt att avgöra från bilderna hur färgnyanserna är och det är också väldigt förvirrande att nyanserna har olika namn hos dessa återförsäljare. Ett knep som jag kommit fram till är att titta på artikelnumrena och jämföra dem istället. Vilken av återförsäljarna jag handlat hos har varierat beroende på vad jag velat ha och vad som funnits hemma. Båda är kanon!

5 kommentarer:

Cilla sa...

Åhh så fint! Ser verkligen skön ut.

Jenny sa...

Det där såg verkligen mysigt ut :)

makrill sa...

Vilket fint set! Ser verkligen jätteskönt ut!

Skönt att ni har sålt huset. Hoppas att flytten går bra. Låter skönt med eget syrum :)

Carro/mysigtdesign sa...

Jättesnyggt set!

Anki sa...

Jättehärligt set! Lycka till med flytten, skönt att ha en månad omlott!

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails