Sidor

fredag 27 maj 2011

Dreggelscarf

Äntligen har jag också gjort det! Sytt en dregglis alltså. :)

Mönstret är eget och det blev riktigt bra! Har några till utklippta. Lite meckigt är det att sy svängarna på knäppflärparna med overlocken men det gick ändå rätt hyfsat. Kör med bred 3-trådig overlocksöm. Det blir snyggast tycker jag.

Tyget känns väl igen. Molninterlock från JnyDesign (förstås!) i turkost. Baksidan är en vit fleece som jag köpt från MG-Tyger om jag inte minns fel.

Just den här fick följa med som en förseningsgåva till en vän som beställde två syskonmatchade mössor i brun molnvelour till sina små. Mössorna är nog också obloggade men med lite tur hittar jag väl de bilderna nånstans också vad det lider. :)

Vidare har jag fullt upp med att sy en massa beställningar! Såå kul! På återhörande!

3 kommentarer:

Hanna Engkvist sa...

Jag brukar göra ändarna som spetsar så att jag kan börja på en ny söm istället för att svänga. Inte lika snyggt kanske, men enkelt. Mer trådar att fästa i och för sig...

KARINA sa...

Kanon sida du har TACK..Ska bli mormor omkring 6Juni2011..Tack för alla tipps

http://familjblogg.bloggplatsen.se

Alice sa...

Tusen tack för utläggningen. Det behövs lite stöd i denna fråga helt klart. Idag tog jag mig an projektet bandkantning igen.

Interlock kantad med interlock. Egentligen visste jag ju innerst inne att det skulle vara högsta stygnlängd och det blev ju guld värt. Jag hade lite väl mycket pressarfotstryck förra gången också, så jag lättade på det. Körde 3-3-3 på trådspänningen (blev lite för löst på undertråden tycker jag dock). Jag höjde diffen till 1. Detta gjorde susen i kombination med att jag sydde långsamt med pincetten i högsta hugg för att hålla ordning på eventuell slirning. Över sömmarna ökade jag pressarfottrycket och tryckte upp baksidan av pressarfoten över sömmen (som jag läst på diverse ställen som tips över tjocka partier). Endast ett endaste hoppstygn på en hel omlottbody kändes som succé. (skall försöka få upp ett inlägg om det hela på bloggen strax). Har innan klänningen och denna body bara bandkantat med muddväv och skall väl testa det igen snart för att se om det fungerar lika bra. Eller om det är one-hit-wounder för interlocken.

När det gäller dreggelscarfs brukar jag göra spetsiga hörn (så att det blir 3 olika sömmar sammanlagt). Det underlättade mycket. Nackdelen är ju att det bli betydligt mer ändar att fästa.

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails