Sidor

fredag 20 maj 2011

Tröjor till Storebror och Lillebror

Som rubriken säger. :) Dessa tröjor är det senaste jag sytt, i ren glädje och kreativitet. Idén med versaler och gemener har jag haft på lut länge så äntligen blev det verklighet. Kul när man har barn som har namn på samma bokstav.

Det härliga tyget köpte jag på Myrins outlet i Göteborg. (Såå härligt att ha flyttat till en storstad igen där det finns massor med tygaffärer. Snart öppnar Stoff och Stil butik 10 min bilväg hemifrån mig.) Det är en härlig himmelsblå färg med marinblå och vita ränder i mjuk skön interlock. Andrasortering för 60 kr / m pga hål på vissa ställen i tyget. Jag köpte 80 cm (fram till dit det var ett hål på rullen) och det räckte till dessa två tröjorna plus att det är en bit över också. Kantbanden och applikationerna är i lime stretchjersey från Stoff och Stil. Härlig färgkombo tycker jag. Grabbigt kanske men stilrent och väldigt sommarfräscht! Applikationerna är påsydda med en söm som påminner om sicksack fast där maskinen syr flera gånger fram och tillbaka på varje steg så att det blir mer tråd på varje ställe. Därav att det syns så väl. Trådfärgen är vit. Mönstret jag testat är slim fit t-shirt från senaste Ottobre i strl 92 resp 110. Passade bra även om 92an blev lite väl kort för min lille. Det fick bli kantband i nederkant i stället för fåll efter en provning.

Mössan på bilden i Jnys stjärntyg sydde jag i höstas. Sonen envisas med att ha lappen och sömmen mitt fram istället för mitt bak. :)

5 kommentarer:

sysslar och pysslar sa...

Jättesnygga! Gillar färgerna!

ANNAS ALSTER sa...

Vad fina dom är dina pojkar! Härlig bild, du måste vara en rackare på att frilägga :)

JuMel sa...

Härlig bild! Jätte snygga killar och tröjor, gillar verkligen tyget.

Heartbeatdesign sa...

sååå fina tröjor på fina killar!

Emsters Alster sa...

Klassiskt och väldigt snyggt med jättefina applikationer.

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails