Sidor

torsdag 26 maj 2011

Rosa bilbody till Lillebror

Den här bodyn är den sista i raden av tre (se tidigare inlägg) som jag sydde till Lillebror i vintras. Mönstret är eget. Den var tänkt som en syskonmatchning till storebrors tröja i gulorange biltyg med lila kantband. Tyget är i grunden en naturvit interlock med tryck av mörkbruna bilar från Stoff och Stil. Dock har jag färgat om det själv. Här i en rosa nyans. Kantband och muddar i svart. Jag älskar att leka med sådana här kombinationer där traditionellt flickigt rosa blandas med traditionellt pojkiga bilar. Lite arbetsskadad av genustänket på mitt arbete i förskolan måhända? ;)

3 kommentarer:

mynta sa...

Vad fräckt det blev med rosa till bilarna! Kul idé som blev jättelyckad!

Jennie sa...

Så himla fin! Vad kul att färga själv, det måste jag testa någon gång! Vad glad jag blir att höra att ni arbetar med genustänk på förskolan. På min sons dagis kategoriseras kläder som "flickiga", "tjejbyxor", osv... av pedagogerna!! Har på pin kiv sytt en rosa tröja till min kille idag. :)

Alice sa...

Tack för att du tittade in!

Jo, jag har CPX:en. Så det kanske kan vara det med andra ord. Intressant!

På klänningen jag gjorde igår var jag trött och sur, så då blev det trassligaste någonsin. Men där måste jag nog skylla mig själv snarare än maskinen. Även om maskinen verkligen inte hjälpte till med samarbetet ;)

Har du några generella knep för hur man skall tänka (skillnaden mellan CP:n och CPX:n?). Jag hade nog alldeles för täta stygn till att börja med. Sedan glider mitt kantband fram och tillbaka (även om jag försöker hålla det på kurs mha av pincett). Jag såg efteråt att stygnlängden varit 2,5. Annars körde jag med 3-3-3 och diffmatning 0,75. Hade tunn jersey kantad med interlock (båda var JNY:s).

Jag tycker även det är svårt med trycket man ställer in ovanpå maskinen eftersom spaken inte har ngn gradering. Hur noga är den tror du?

Oj vad många frågor jag attackerar dig med!

(För övrigt var det nog din fina tut jag använde mig av första gången jag bandkantade - en body på svärmors maskin-tack för det)

Bra idé med färgningen förresten! Det blev ju superfint.

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails