Sidor

onsdag 27 juli 2011

Jeansknickers

Äldste sonen var i stort behov av nya shorts. Tycker så himla mycket om den här modellen som är lite längre fram över knäna som är förböjda med hjälp av kilar. Perfekt för att skydda små ömtåliga knän. Dessa är hyfsat luftiga men sitter ändå bra på min smale grabb. Tyget kommer från två par gamla avlagda jeans som sambon kasserat. Den uppmärksamme lägger märke till att det är ett annat tyg i besparingen bak. Det var menat som en lite rolig effekt. Mudden kommer från Stoff och Stil men är förstärkt med mjuk barnresår från Bibbis Textil. Tygmärket med Buzz Lightyear satte jag dit för att göra sonen glad. Det har han nämligen själv tjatat till sig när han var med mig på Myrins och handlade tyger. Vad gör man inte för att få shoppa tyg ifred. ;) Märket har jag bara strykt fast men nu efter flitigt användande och ett antal tvättar börjar det släppa i ena kanten så jag får nog förstärka med symaskinen.

Shortsen har en hel del stickningar och dessa är gjorda med limegrön jeanstråd. Dessvärre gick det åt en hel sådan rulle till ett par shorts. Det ÄR tidsödande att sy stickningar på kläder, särskilt byxor. Men det blir väldigt fint.

Mönstret är mitt vanliga muddbyxmönster fast med sidsöm och något breddat samt omritat för besparingen bak. Storlek 110.

9 kommentarer:

Linnéa sa...

Jätte fina byxor! Söt kille har du oxå!

Anonym sa...

Coola shorts. Buzz skulle gå hem här också hos sönerna!

/singh skapar

Fangorias sa...

Mycket fina, jättefina stickningar!!

Popcorn sa...

Supersnygga! Var köper du jeanstråden och behöver man någon särskild nål när man syr med den?

Nilla sa...

Jeanstråden köpte jag på Myrins Tyger i Göteborg men finns nog på vilken sybehörsaffär som helst. Den ska vara tjock och är oftast gulbrun som den klassiska jeansstickningen, eller oblekt. Jag använder en jeansnål för den vanliga symaskinen. Huvudknepet är att använda lång steglängd. Ca 4 brukar bli bra för att få det karaktäristiska "jeanstickningsstuket". :)

Mia sa...

Smart trick för tygshopping. Har just undrat hur man gör.... sist hade jag äldsten i famnen gapskrikandes medan jag hanterade expedit, bankkort och tyger. Han fick till och med erbjudande att sitta på bänken där de klipper till tyger som en rolig grej, men han ville hellre, 15 kg _tung_, vara i famnen....

sorkmor sa...

Snygga shorts till en cool kille :)

Anonym sa...

Heeeej!! Det är E's gamla fröken Malena som skriver! Hittade din sida av en slump, och blev sååå glad!
Gud så duktig du är!!!
...men ALLRA ALLRA gladast blev jag av att se min goe vapendragare E! Saknar honom massamassa. Hälsa till honom med MÅNGA goa kramar!

Ha en fortsatt skön sommar!

Miiaoo sa...

Jättefina!! Gillar mycket!
jag fuskar när jag gör stickningar på jeans, för jag kör Bibbis vanliga tråd och syr med förstärkt raksöm så stickningen verkligen syns och kan ju dessutom välja färg fritt då.. =o))

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails