Sidor

söndag 15 mars 2009

Flodhästbody nr 2


Här kommer Mumriken i full karriär i den nya förbättrade flodhästbodyn. Den första finns här.

Mönster
Allt om Handarbete, 9/2008. Utgick ifrån strl 80 (som var den största) och ritade den här gången 2 cm sömsmån på sidorna för att bredda samt 1 cm sömsmån på övriga håll förutom i halsringningen. Förlängde flärpen bak med 3 cm. Förlängde ärmarna med 2 cm också. Breddade även ärmarna nertill. Det ska alltså föreställa en strl 86. Efter provning på sonen ikväll kan konstateras att det snarare är en 86/92!

Material
Lime flodhästtyg (interlocktrikå med tryck) från Jofotex. Svart mudd från MG-tyger.

Maskiner
Janome MyLock 744D, overlock, för att sy ihop. Toyota RS2000 STF37, vanlig jättenkel symaskin, med tvillingnål 4 mm för kantband, halsmudd och fållar.

Minus
Ojojoj vilket krångel det var innan jag fick ihop det rätt. ALLT har gått fel. Från tillskärning och hela vägen. Man ska nog inte titta på melodifestivalen samtidigt och framförallt inte hålla på långt inpå nätterna. Men nu har jag iaf provat att sprätta overlocksöm. :P

Jag är så besviken på Toyotan. Hur jag än försöker så är trådspänningen fel på endera under- eller övertråden. Har resulterat i en del fula fållar och stickningar där undertråden liksom inte griper tag i övertråden och det blir en stor ögla på ovansidan istället. Irriterande!

Hade egentligen tänkt ha en annan färg på kantbandet och mudden men saknade matchande tråd till de muddvävar jag har hemma. Förutom orange och det kändes lite trist att ta det igen.

Plus
Det känns som att det börjar hända något på riktigt här nu. Superkul att grabben får lite egenproducerade kläder som trots allt är riktigt fina. Än så länge är kanske denna liite stor. Men hellre det än för liten.

Provade att göra muddkant i halsen istället för kantband och efter mycket pyssel och funderande blev det jättebra! Man slipper det där knöliga och var mkt lättare att fästa tryckknapparna. Dessutom verkar det passa bättre på den här modellen då jag tyckte att halsringningen var lite väl vid på den förra.

Den här gången gjorde jag muddremsan för kantbandet nertill lite kortare och det blev bättre än på den förra!

Vidare
Återkommer med en uppdatering av inlägget med den orange bodyn då jag har "in action"-bilder att bjuda på. Men det får bli en annan dag! Ska försöka att inte sitta uppe halva natten idag!

När det gäller Marsutmaningen så får väl det här vara ett slags bonusbidrag för andra veckan. :)

11 kommentarer:

Beas barnslikheter sa...

Men vad flitig du är. Jag gillar hur du modifierar mönstret (och fotografiet också förresten). Hur gör du för att "klippa ut" så fint...sitter du och finlirar med raderarfunktionen i Photoshop, eller trixar du på något annat sätt?

Och jag känner igen det där med att sitta sent på nätterna och titta på annat samtidigt. Här är klockan närmare halv tolv och jag har suttit och stickat benvärmare på strumpstickor för att öva på min stickning, men det är inte kloookt vad det går långsamt för mig. En halv benvärmare på en hel kväll. *otålig*

Hoppas du sussar sött nu!

Kram Bea

anna sa...

Jättefin!

Nilla sa...

Bea >> Photoshop japp. Frilägger bilden lite snabbt med lassot och raderar/suddar sedan i kanterna på vissa ställen där det behövs. Man kan göra det mer eller mindre noggrant. Men jag orkar inte lägga ner fööör mycket tid. Det syns ändå bara om man förstorar bilden. Det känns fel när det tar längre tid att blogga om alstren än att sy dem.

Tack alla för de fina kommentarerna till mina inlägg. Det är otroligt peppande och jag blir jätteglad! :)

Doris_Assar sa...

Åh, jättefint blev det ju!!! Och vilken liten goding du har till son!! :-) Sööööt!!!

Erik sa...

Ang photoshop.

Det bästa är att använda en snabb lagermask (Q) och invertera den (Ctrl+i), sen är det bara att "rita" bort det man inte vill ha.

//Sambon som tar bilderna :)

Anna-Snoddas sa...

Superfin!!! :)

Marie Frost sa...

Superfin! Kul att du fick mersmak av bodys!
Om ärmmuddarna förresten, jag gör dem 17x17 cm i tillklippning, då går det att få in dem runt pressarfoten och sy även om det blir lite knöligt.
Måste tillägga också, vilket charmtroll till kille du har, så söt på kortet så man vill äta upp honom!

Nilla sa...

Marie >> Tack för tipset! Är det i strl 80/86 du använder dig av måttet 17x17?

Tack för komplimangerna också. Han är en riktig linslus när kameran åker fram. Det ska snurras och dansas och lekas allmän pajas. :D

Errajka sa...

Vad fina bodys du gjort! Jag personligen har bara användt bodys till mina barn, blir så kall på ryggen annars. Eller det är jag som inte gillar att bli kall på ryggen och tror att mina barn är exakt som mig:) Vad skoj med en overlock, såå avis jag blir. Jag har aldrig ens sett en sån, så nybörjare är jag. Ska köpa en när lågkonjukturen är väck...

Nilla sa...

Errajka >> Ja jag har uteslutande kört med bodys! Tröjor är väldigt opraktiska då de halkar upp hela tiden. Det är inte förrän de börjar gå som jag tycker tröjor är OK. Men grejen är att min lilla grabb gärna tar av sig kläderna om jag inte har body på honom. Inte så käckt att han kan komma åt och ta av sig blöja när han ligger i sin säng t.ex. Fast liiite bebisvarning är det att ha body på såhär stora killar. Men struntsamma! Det är praktiskt och det är huvudsaken tycker jag.

Tack för berömmet också förstås! Det gör mig såå glad när jag får kommentarer här i bloggen. :)

Anonym sa...

Hej!

Jag hittar ingen mejladress till dig så jag skriver här. Ja jag skulle registrera domän på blogspot och sen när det skulle bekräftas så fattade jag inget så nu vet jag inte hur jag ska göra;) Vore supertacksam för hjälp! Du får gärna mejla mig om du vill? rattvisabarn@gmail.com

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails