Sidor

måndag 5 april 2010

Sova med kaniner och flodhästar

Fler pyjamasar i samma modell som nedan kommer här!

Mönster
Eget, strl 80.

Material
Bomullsinterlock. Gul med blå kaniner från JnyDesign. Orange flodhästar från Jofotex (FIX retrotryck). Muddar från MG-Tyger. Tryckknappar från Bibbis.

Minus
Att Lillebror är så stor att det inte är sant! På normala kläder har han snart vuxit ur strl 80 och han är inte 7 månader än! Tur att pyjamasarna har långa muddar så att det går att vika ner.
Ett litet minus till kvaliteten på kanintyget. Det har faktiskt blivit lite noppigt på knäna efter att Lillebror legat och gnott i madrassen i sängen. Eller om det är tvätten som gjort det?

Plus
Pyjamasar är myyysiga att sy tycker jag! Lillebror fick den här gula med kaninerna. Syddes under OS. Lite lagom "Heja Sverige"-retro. Fick känslan av de där tröjorna ni vet som var poppis på 70-talet med kronor på. Fast detta är i barntappning, typ. Haha!
Den orange med flodhästarna var en beställning.

Övrigt
Testade flatlocksömmen utan att sticka ner den efteråt på raglansömmarna. Det funkade fint. Har ju gjort mina "fuskcover"-sömmar så men nu var första gången jag provade utan att sticka ner den. Pyjamasen har använts och tvättats flitigt men håller sig fint i tvätten!Klicka för förstoring!

4 kommentarer:

alvinea sa...

Härlig pyjamas, riktigt fräsch i färgkombinationen!

Doris_Assar sa...

Vilken goding!! Jättefina pyamasar!!

JuMel sa...

Söt kille i söt pyjamas. Har oxå sytt en pyjamas av kanintyget och du har rätt det blir noppigt, tyvärr. Har även sytt av det orange flodis tyget och det blir snabbt tvätt blekt:( Tråkigt när tyger inte håller för tvätt och användning, det är ju iaf lite pyssel med att sy så man vill ju gärna att tygerna ska hålla bra...

Nilla sa...

Jag upplever att flera av Jofotex tyger håller trycket sämre i tvätten. Dvs flodhästar och landskapstyget.

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails