Sidor

torsdag 13 januari 2011

En lyckans dag


Idag var det jackpot när jag öppnade brevlådan. Senaste numret av Ottobre och en paketavi! Packade in ungarna i bilen och åkte i ilfart till kiosken för att hämta ut min kantbandsvikare till Cover Pron. Ni fattar ju vad jag ska göra ikväll. ;) Ungarna sover sedan nån timme och jag ska bara röja iordning i köket efter kvällens middag. Sen!

Som en liten bonus är det helt rent och nystädat i syrummet. Hade fotograf och mäklaren här igår för att ta bilder på huset. Nu finns det på hemnet så vi hoppas på många intresserade! Bilden ovan är alltså från syrummet. Dock är det aningens mer städat där än vad det brukar vara när jag är mitt upp i någonting. :P Den överfulla tyggarderoben finns bakom ryggen på fotografen. Resten nerpackat i flyttkartonger i klädkammaren. Ska bli kul att försöka få nån ordning på det när vi flyttat!

Den långa stången som hänger högt uppe är till för att fästa fotobakgrunder i. (Delar ju syrummet med sambon som har fotostudio.) Tillklippningsbordet är ihopfällbart och går att sätta fast mot väggen för att ställa t.ex. en gästsäng eller så. Idén till det fick jag av Hello syr och pysslar.

8 kommentarer:

hanna-naa sa...

Hej! Var köpte du kantbandsvikaren? Jag har hört positiva kommentarer om vikaren så kanske köper jag den också. :)

Hoppas att ni får huset sålt!

Åsa Tidqvist sa...

så snyggt och vitt och fint du har det i ditt syrum! jag gillart!!

Popcorn sa...

Blir inte ett dugg avundsjuk på dig, inte alls...Men jag är ändå nöjd att jag avancerat från matsalsbordet till en syhörna!

Anonym sa...

Hej Pernilla!
Såg att du lämnat en kommentar i min gamla blogg (fröken emma) ang coverpron och kantbandvikaren.
Det första jag gjorde var att ställa in själva vikaren så att den undre delen av kantbandet är lite smalare än övre delen, dvs att sömmen hamnar precis ute i kanten undertill (som bilden du såg på bloggen). Pressarfotstrycket är ställt till 9 mm. Sedan använder jag trådspänning 4-4-3, diff mellan 1,25 och 1,75 beroende på vad jag kantar, stygnlängd 3,5-4. Snabbreglaget för gripartråden är ställt till vänster.
Jag började med att kanta med muddväv med lycra i men jag tycker det blir för tjockt och det drar ihop sig för mycket. Föredrar absolut att kanta med interlock (hilcos är absolut smidigast!).

Vilket fint syrum du har förresten!! :-)

Hälsn.
Emma

Nilla sa...

Emma > Tack för ditt svar! Ska genast testa dina inställningar! De flesta verkar ha väldigt mkt lägre diffmatning som inställning. Inte ofta över 1 iaf.

Jag har ställt in vikaren så att rätsidan bandet går längre in på tyget än på baksidan. Så att sömmen täcker skarven på avigsidan. Och nålarna hamnar fint på själva bandet. Men sömmen blir trasslig på baksidan och stygnen lite för täta känns det som.

Anonym sa...

Pernilla; Jag har förstått att många använder mycket lägre diffmatning, och hur de lyckas vet jag inte. Drar jag ner diffen så blir det "grötigt" på baksidan, står mest och tuggar! Men, då syr jag främst kläder i jersey och kantar med interlock.
Kolla i min blogg, exempelvis på den senaste bodyn så ser du iaf hur framsidan blir. Det drar inte ens ihop vid de skarpa svängarna, trots att jag har så hög diff.

Nilla sa...

Emma > Väldigt intressant! Ska fortsätta testa mig fram här. Använder helst muddväv att kanta med eftersom jag tycker det är smidigast när man ska matcha muddbyxor, ärmmuddar på tröjor osv.

Hur har du diffmatningen om du syr i jersey resp. tjock velour?

Upplever som du, att den mest står och tuggar! Stygnen blir jättetäta, kantbandet drar ut sig (vilket tyget ju gör vid låg diffmatning normalt sett) och därmed blir tyget man kantar rynkigt när kantbandet stretchar tillbaka sedan. Men främst blir det trassligt på baksidan. Precis som du säger. Undra om det är så stor skillnad på CPX och tidigare versioner av CP? *funderar och testar vidare*

Anonym sa...

Pernilla; Jag förstår precis vad du menar, det är praktiskt att kunna matcha. Just muddväv har varit jättesvårt tycker jag! Jag tror till och med att jag drog upp trådspänningen på gripartråden en del när jag kantade med muddväv.
Men så testade jag med interlock och det är lite "fladdrigare" att kanta med (gäller att ha lite mer kontroll) men jag har inte direkt några andra problem. Testa får du se om det blir någon skillnad...
Jag kantade exempelvis tjock hilcovelour häromdagen och använde samma inställningar som när jag syr i jersey. Funkade bra, behövde bara justera själva kantbandsvikaren lite lite i sidled.

Jag har också funderat på om det kan skilja så mycket på CP och CPX för jag får inte till det med de inställningarna alla andra verkar ha!

Håll mig uppdaterad på hur det går och om du kommer fram till något bra!! :-)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails