Sidor

fredag 7 januari 2011

Hoodies till två kusintjejer


Hoodies är nog det som toppar beställningarna här! Kul för de är roliga att sy och det blir ganska mycket plagg av det på nåt vis. Dessa är beställda till två små ettåriga flickor som är kusiner.

Mönster
Eget, strl 80 och 86. Modellerna är ganska tilltagna i storlek och passar över lång tid.

Material
Den lila stretchfrottén köpte jag av MG-Tyger på Symässan på Kviberg tidigare i höstas. Den var då ljust ljust piggelingrön. Den är väldigt tjock och fluffig med lite flossad insida. Färgade den själv med "Mörk viol" från Nitor. Färgen är inte riktigt rättvis på fotot tyvärr. Härligt blev det iaf! Orange mudd från Stoff och Stil. Orange oogabooga-interlock från Timote.
Röd microfleece från Stoff och Stil. Blå/röda snurriga sniglar på jersey från Znokdesign, desginat av Johanna Ahlard. Den marinblå mudden kommer från MG-Tyger.

Minus
Fick något hoppstygn på kantbandet på den röda hoodien men fäste det för hand utan att behöva sprätta upp allt. Det var på min Brother Cover Stitch (som jag numera inte har kvar).

Plus
Färgkombinationerna! Mysfaktorn! Och nöjda kunder förstås. För det tror jag att de är. :)

Dagens sytips
Har tipsat om detta förut. I fyndlådor hittar jag ibland tyger tokbilligt pga färgen inte är den allra senaste. Som detta frottétyget. 29 kr/m. 1½ m blev mörk viol och 1½ m har jag färgat ärtgrönt och ligger här hemma och väntar på att bli byxor åt mina pojkar.

9 kommentarer:

Åsa Tidqvist sa...

superfina! smart att köpa billigt och färga, jag är dålig på att tänka så, och så blev hela min maskin svart överallt inuti när jag färgförbättrade lite kläder en gång...så man törs liksom inte färga hur som helst nu!

Nilla sa...

Jaha ojdå! Det har jag aldrig varit med om när jag använt Nitors och Herdins vanliga textilfärger. Men kör alltid maskinen tom på en extra sköljning eller ett extra program efteråt om jag är rädd att det ska färga. Eller så passar jag på att tvätta frottétvättlapparna som vi har när vi byter blöjor. Det gör ju inget om det fäller på dem och det programmet kör jag på 95 grader.

Cilla och Henka sa...

Verkligen jättesöts små hoodies! Nästa så man blir sugen på att skaffa en liten till så man kan klä den sådär sött... :-)

Thea sa...

Fina! Och det blev jättesnyggt med färgen på strethfrottén. Tyvärr blir slutnotan inte helt billig, väl, för färgen är rätt dyr om jag inte minns fel. Men det är ju kul! :-)

Nilla sa...

Thea > Nja om tyget kostar 45 spänn för 1½ m och färgen kostar (vilket jag inte minns exakt) nånstans mellan 50 och 100 kr. Så blir det iaf inte dyrare än att köpa nåt annat tyg. Det roliga är ju också att man får något som ingen annan har.

Katrin sa...

Snygga hoodies! Gillar framförallt den första, lila + orange är en ny favorit som jag inte hunnit prova själv ännu.

Vad gäller hexagonerna så googlade jag fram en mängd beskrivningar, men tyvärr kan jag inte hitta den som jag till slut använde ( den med bollen ).

Men oj så kul det var!

Nilla sa...

Thea mfl > Nu har jag kollat mitt kvitto. Textilfärgen från Nitor köpte jag på lokala färgaffären för 79 kr st. Därtill tillkommer textilsalt för 14 kr.

Har tidigare köpt textilfärg billigt på GeKås i Ullarad. Fast då ska man ha lite tur och hitta rätt kulör.

Unknown sa...

Superfina! Jag vill också sy Hoodies :-D

Mrs.Bao 包 sa...

Jag tycker verkligen om dina hoodies. Och nu blev jag sugen på att färga tyg också! (fy dig.. haha)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails