Sidor

onsdag 17 november 2010

Snabb traktortröja

Det här är nog en av de snabbaste tröjorna jag sytt. Historien är denna. Igår när jag hämtat Storebror på förskolan kom vi hem, tittade i brevlådan och hittade (ännu) ett tygpaket. Weei den underbara traktorfrottén från JnyDesign. La in den på köksbänken och fortsatte leka på utsidan med pojkarna. När vi sedan gick in för att laga middag skulle Storebror tvätta händerna men blötte ner tröjan och behövde en ren. Han kom ut i köket, fick syn på tyget som låg på köksbänken och pekade bestämt och sa "Ha denna töjan på mej!" Jag fick visa honom att det dessvärre inte var mkt till tröja av tygbiten men råkade lova att jag skulle sy en till honom, senare på kvällen. Hmm...

Ja, har man lovat så har man lovat. Jag tycker det är viktigt att hålla sina löften till barnen för att behålla förtroendet. Sagt och gjort. In med tyget i tvättmaskinen medan middagen fixades. När vi var ner i badrummet för att duscha åkte tyget vidare in i torktumlaren. När barnen väl sov på kvällen fick jag plocka fram mönster och sax.

Modifierade ett redan utklippt Ottobremönster i strl 104. Breddade det och la på lite extra sömsmån eftersom frottétyget är relativt tjockt (i jämförelse med jersey/lycra eller interlock som T-shirts vanligtvis sys i).

Började sy men insåg när jag kantat halsringningen att den var på tok för trång. Klippte bort och kantade om. Bättre. (Efter provning idag vet jag att det funkar att få den över huvet på grabben men den kunde varit ännu lite vidare.)


Kantbandet blir iaf väldigt bra med min bandkantare. Har justerat den som jag vill ha det. Se själva!

Den härliga stretchfrottén är som nämnts tidigare köpt hos JnyDesign. När jag såg tröjan KokaLal sytt var jag bara tvungen att köpa detta tyget! Sonen älskar ju traktorer också. Den bruna mudden kommer från Stoff och stil. Funderade ett tag på vad för annan muddfärg jag skulle kunna matcha med men hittade ingen. Brunt är nog det som är snyggast ändå. Tyget i sig är ju rätt uppseendeväckande ändå liksom. Nu skulle sonen bara behöva ett par helbruna byxor.

Behöver jag säga att han blev väldigt nöjd över sin nya tröja imorse? Han klappade sig på magen och visade stolt upp den på förskolan sedan. Tänk vilken förmån barn till oss sömnadsentusiaster har. De önskar sig något och vi bara fixar det! :D

7 kommentarer:

JuMel sa...

Så fin! Måste skratta lite när jag ser den och läser ditt inlägg för nått liknande hände hos mig:) Min sons traktor tröja saknar muddar och kantband och är raglan modell annars är allt sig likt!:) Dyker nog upp på bloggen inom kort...Hade en tanke på vita muddar men bruna känns smuts tåligt och fint dessutom.

Nilla sa...

Hehe så lustigt! Jag hade en tanke på gula muddar men insåg att det inte var så praktiskt, för som du säger blir det smutsigt med ljusa färger.
Sonen har dock, för ovanlighets skull, lyckats ha tröjan på sig hela dagen utan att fläcka ner den det minsta. :O

TRI o MAR sa...

Grymt snygg tröja! Jag har sneglat på detta tyget men inte bestämt mig men det får nog bli lite av det....Usch vilket dåligt samvete jag får, har lovat Tristan tröjor i alla möjliga tyger men inte fått till det. Det får bli skärpning till helgen!

Camilla/Timote sa...

Verkligen jättejättefin=)

Liten Lucky sa...

Jättefin tröja! Breddade du armarna ocksa? Eller bara i sidorna?

makrill sa...

Tokfin tröja!! Så roligt att höra att han är bestämd med vad han vill ha... Å, jag bara måste ha en kantbandsmaskin!!!!!!

Nilla sa...

Liten Lucky > Jo jag breddade ärmarna lite också. Fast ville ha dem rätt slimmade så jag smalnade av dem nertill för att inte få så mkt "puff" vid ärmmudden. Muddarna klipper jag timglasformade.

makrill > Klart du måste! ;)

LinkWhitin

Related Posts with Thumbnails